default-image

Εντυπωσιακές εφευρέσεις μαθητών των ΕΠΑ.Λ.

Κρήτη
Εντυπωσιακές εφευρέσεις μαθητών των ΕΠΑ.Λ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέφτει η αυλαία της "Ενεργειακής Εβδομάδας", που για πρώτη φορά διοργάνωσε φέτος η Περιφέρεια Κρήτης, με τη συνεργασία έξι ενεργειακά πρωτοπόρων δήμων του νησιού.

Από την περασμένη Δευτέρα σε Ηράκλειο, Χερσόνησο, Ρέθυμνο, Δήμο Φαιστού, Δήμο Μινώα Πεδιάδος και Δήμο Μαλεβιζίου κάθε μέρα ήταν και μία γιορτή, με εκδηλώσεις και δράσεις που σκοπό είχαν την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων μας, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει σήμερα Παρασκευή στο Ρέθυμνο με εορταστικές εκδηλώσεις σε σχολεία, στο Δημαρχείο, στο συνεδριακό χώρο "Ξενία" και μια βραδινή ποδηλατοβόλτα στους δρόμους της πόλης.

Στο Ηράκλειο ξεχωρίζει το περίπτερο που θα στήσει σήμερα και αύριο στην πλατεία Ελευθερίας το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου (ΣΕΚ) με δύο τομείς του, Ηλεκτρολογικός τομέας και τομέας Οχημάτων.

Συγκεκριμένα, οι δύο τομείς θα εκθέσουν έργα μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) του Ηρακλείου που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας και τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος.

Ο Ηλεκτρολογικός τομέας θα εκθέσει τα παρακάτω έργα:

1. Ένα υβριδικό αυτοκίνητο που κινείται εναλλακτικά με τον ήλιο ή το υδρογόνο.

2. Ένα χωριό που τροφοδοτείται από τον ήλιο και τον αέρα ή από Η/Ζ.

3. Ένα Solar Tracker, μονάδα με φωτοβολταϊκές κυψέλες που "ακολουθεί" γυροσκοπικά τον ήλιο για μέγιστη απόδοση.

Ο τομέας Οχημάτων θα εκθέσει τα παρακάτω έργα:

1. Ένα τρίκυκλο που λειτουργεί με υγραέριο.

2. Ένα ΚΙΤ υγραεριοκίνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News