default-image

"Δίδυμο" εξαπάτησε ηλικιωμένο και του πήρε τις οικονομίες

Κρήτη
"Δίδυμο" εξαπάτησε ηλικιωμένο και του πήρε τις οικονομίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο θράσος είχαν δύο άτομα τα οποία μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένου στο Ηράκλειο, τον εξαπάτησαν και του απέσπασαν συνολικά 300 ευρώ από τις αιματηρές οικονομίες του.

Συγκεκριμένα το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Τσαλικάκι, όπου εμφανίστηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μπλε Ι.Χ., ένας άνδρας και μια γυναίκα, στο σπίτι του ηλικιωμένου.

Με την πρόφαση ότι είναι γνωστοί του γιου του κατάφεραν να μπουν στο σπίτι του. Οι δύο απατεώνες - όπως αποδείχτηκε - υποστήριξαν ότι ο γιος του, που χρωστάει σε τράπεζα, θα λάβει χρήματα από το πιστωτικό ίδρυμα, με την απαραίτητη όμως προϋπόθεση να καταβάλει δύο παράβολα αξίας συνολικά 350 ευρώ το καθένα.

Μάλιστα για να φανούν πιο πειστικοί ως προς τα λεγόμενά τους, ο άνδρας προσποιήθηκε ότι τηλεφωνούσε στο γιο του αλλά υποστήριξε ότι δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

Ο ηλικιωμένος πείστηκε από τα όσα του είπαν τα δύο άτομα - τα οποία ήταν καλά πληροφορημένα και ήξεραν αρκετές λεπτομέρειες - και τους κατέβαλε τις οικονομίες του, δηλαδή 100 ευρώ σε μετρητά και 200 ακόμη που είχε σε κουμπαρά.

Το θράσους του "διδύμου" ήταν τέτοιο ώστε η γυναίκα ζήτησε να επισκεφτεί την τουαλέτα, από όπου, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, έκλεψε μια βέρα και ένα ακόμα δαχτυλίδι.

Όταν το "δίδυμο" αποχώρησε ο ηλικιωμένος επικοινώνησε με το γιο του και αντιλήφθηκαν πλέον ότι πρόκειται περί απάτης που έχει καταγγελθεί και στην Αστυνομία.  

Της Βάλιας Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News