Ειδήσεις

Με την ολοκλήρωση του Λυκείου Γαζίου, η λύση στο στεγαστικό

Με γρήγορους ρυθμούς και εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, προχωράει το σημαντικό έργο της κατασκευής του νέου Λυκείου Γαζίου στο Μεγάλο Λάκκο, προϋπολογισμού 6,081 εκατ. ευρώ.

Η κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη λύση του τεράστιου προβλήματος της σχολικής στέγης της ευρύτερης περιοχής, αφού σήμερα περισσότερα από 900 παιδιά στοιβάζονται στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Γαζίου.

Το νέο σχολείο  περιλαμβάνει δυο κτίρια συνολικού εμβαδού 2880 τ.μ. και έχει έντονα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, που το καθιστούν μοναδικό σε επίπεδο σχολικού έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε ολόκληρη την Κρήτη. Αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 400 μαθητές και θα διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίες, εργαστήρια φυσικών επιστημών, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ξένων γλωσσών, πολλούς χώρους εξυπηρέτησης μαθητών και καθηγητών, ιατρείο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενημέρωσης γονέων και ψυχολόγου, κλειστό γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, αίθουσα διαλέξεων και σεμιναρίων, θέατρο, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, εργαστήριο σχεδίων και αισθητικής αγωγής, καθώς και αναγνωστήριο, ενώ όλοι οι χώροι του θα είναι απόλυτα προσβάσιμοι σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα. Στο περιβάλλοντα χώρο του σχολείου θα αναπτυχθούν πολλά γήπεδα, χώροι συγκέντρωσης των μαθητών, αλλά και χώροι πρασίνου, που θα στολίζουν και θα δίνουν πνοή στο σχολείο.

Το νέο σχολείο κατασκευάζεται σε οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων, ενώ έχει αγοραστεί από τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου δεύτερο οικόπεδο 2,5 περίπου στρεμμάτων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως επιπλέον ελεύθερος χώρος και χώρος στάθμευσης.

Τις εργασίες κατασκευής, επιθεώρησε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης συνοδευόμενος από τον περιφερειακό δ/ντή Εκπαίδευσης Απ. Κλινάκη, το δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Μανουσάκη, τους αντιδημάρχους Χ. Κουτσογιάννη και Μ. Σαμόλη, την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής του Δήμου Αργ. Μανιού και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Κ. Γρυλάκη-Παρασύρη, τους επιβλέποντες μηχανικούς, τη λυκειάρχη Γαζίου Ρ. Λεμονή, τη γυμνασιάρχη Αθ. Κινούδη και καθηγητές του λυκείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια