default-image

Απελευθέρωση γυπών και όρνιων για ρεκόρ Γκίνες

Κρήτη
Απελευθέρωση γυπών και όρνιων για ρεκόρ Γκίνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων, Ε.Κ.Π.Α.Ζ, σας προσκαλεί στην εκδήλωση απελευθέρωσης όρνιων-γυπών (σπάνιο και προστατευόμενο είδος της ελληνικής ορνιθοπανίδας), που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 στις 11:30 π.μ. στην περιοχή Αρχάνες της Κρήτης, για την οποία έχει γίνει αίτηση να ενταχθεί στο Βιβλίο Guinness World Records μιας και θα αποτελέσει την μεγαλύτερη μαζική απελευθέρωση όρνιων που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως.

Όλοι οι γύπες βρέθηκαν δηλητηριασμένοι ή τραυματισμένοι στη Κρήτη, φιλοξενήθηκαν στο σταθμό Κρήτης (Κτηνιατρική Κλινική Παρασύρη) και αποθεραπεύτηκαν πλήρως στην Αίγινα.

H εκδήλωση υποστηρίζεται από τις "Μινωικές Γραμμές", τη Δασική Υπηρεσία, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Αρχανών και το Χορευτικό Όμιλο Αετογιάννη.

Για τη διευκόλυνση όσων δεν έχουν μεταφορικό μέσο θα υπάρχουν λεωφορεία μεταφοράς από το Ηράκλειο (πλατεία Ελευθερίας, στο άγαλμα Βενιζέλου με ώρα εκκίνησης 10 και τέταρτο) προς το σημείο απελευθέρωσης, μια ευγενική χορηγία του Δήμου Αστερουσίων. Μετά την επανένταξη στη πλατεία του χωριού θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον Όμιλο Αετογιάννη και τσικουδιά!!!

Για τις σχετικές συνεννοήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την εκπρόσωπο Κρήτης του ΕΚΠΑΖ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News