default-image

Δανειολήπτρια έσωσε το διαμέρισμά της από πλειστηριασμό

Κρήτη
Δανειολήπτρια έσωσε το διαμέρισμά της από πλειστηριασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο κατώφλι του πλειστηριασμού δίχως τελικά να το ανέβει βρέθηκε μια εργαζόμενη δανειολήπτρια του Ρεθύμνου, η οποία και γλίτωσε στο παρά πέντε την κατάσχεση του ακινήτου της.

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, όπου και κατέφυγε η γυναίκα λόγω της μείωσης του μισθού της εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής ύφεσης και συγκυρίας, αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις και κινδύνευε να χάσει το διαμέρισμά της.

Όμως τελικά ο πλειστηριασμός που επρόκειτο να γινόταν χθες δεν έγινε, καθώς το δικαστήριο έβγαλε απόφαση τη Δευτέρα, οπότε και κατατέθηκε η σχετική αίτηση από την Ένωση Καταναλωτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

«Πλειστηριασμό ακινήτου (διαμέρισμα), όχι πρώτη κατοικία, είχαν κινήσει τράπεζες, σε δανειολήπτρια του Ρεθύμνου, και ο πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 5-6-2013 και ώρα 4 το απόγευμα.

Όμως, μετά την κατάθεση αίτησης, τη Δευτέρα 3-6-2013 του Ν. 3869/2010 και αίτηση προσωρινής διαταγής, βγήκε η απόφαση αυθημερόν και σταμάτησε ο πλειστηριασμός λίγο πριν εκτελεστεί από τη συμβολαιογράφο του Ρεθύμνου, με την παρέμβασή μας.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η δανειολήπτρια με την τόσο σημαντική απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνου έσωσε όχι μόνο όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, αλλά και το ακίνητο (διαμέρισμα 84 τ.μ.) που ήταν έτοιμο για πλειστηριασμό, το οποίο μίσθωνε και με το μίσθωμα συνέβαλε στο εισόδημά της.

Μιλάμε για εργαζόμενη δανειολήπτρια (στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι") με μισθό 720 ευρώ, διαζευγμένη, με δύο ενήλικα τέκνα, που είχε αναλάβει δάνεια σε 14 τραπεζικές εταιρείες, συνολικού χρέους 627.184 ευρώ, ως οφειλέτης αλλά και ως εγγυήτρια του γιου της.

Λόγω της μείωσης του μισθού της εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής ύφεσης και συγκυρίας αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις.

Εδώ οφείλουμε να το τονίσουμε ξανά ότι η δανειολήπτρια δεν έχασε το ακίνητό της αφενός εξαιτίας της άμεσης κατάθεσης της αίτησης στο Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης (Ν. 3869/2010 για υπερχρεωμένα νοικοκυριά), και αφετέρου της άμεσης εκδίκασης αυτής από τους δικαστές του Ρεθύμνου (πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά) και έτσι καταφέραμε με τη συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και της συνεργάτιδας δικηγόρου του Ρεθύμνου να σταματήσει ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός του ακινήτου λίγο πριν εκτελεστεί.

Τέλος, η Ένωσή μας για μια ακόμα φορά ευχαριστεί τους δικαστές της Κρήτης, που με τις αποφάσεις τους αποδεικνύουν ότι στέκονται δίπλα στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση καταναλωτές, αλλά και καλούμε τους καταναλωτές-δανειολήπτες να εμπιστεύονται το στελεχιακό δυναμικό της Ένωσης, για την καθοδήγηση και συνδρομή που τους παρέχουν, ώστε να πετυχαίνουμε τέτοια για τη δικαίωσή τους αποτελέσματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News