Ειδήσεις

Ταξίδευε με δανεικό διαβατήριο

Στα "πράσα" την ώρα που ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει τη χώρα, με πλαστό διαβατήριο, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αερολιμένα Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" νεαρός Σύριος.

Ο περίπου 22 ετών αλλοδαπός είχε σκοπό να πετάξει για τις Βρυξέλλες. Το πρωί στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" έδειξε ναι μεν γνήσιο διαβατήριο, το οποίο όμως ανήκε σε άλλον που του έμοιαζε.

Η απάτη αποκαλύφθηκε, συνελήφθη και όπως προέκυψε το συγκεκριμένο διαβατήριο είχε κατά το παρελθόν αλλάξει αρκετά χέρια.  Το είχαν χρησιμοποιήσει αρκετοί ομοεθνείς του, που ήθελαν να φύγουν παράνομα από τη χώρα.

Όπως ανέφερε ο συλληφθείς στους αστυνομικούς, το διαβατήριο που άλλαζε διαδοχικά χέρια το είχε προμηθευτεί από ομοεθνή του διακινητή αλλοδαπών στην Αθήνα. Το παρέλαβε έναντι αδράς αμοιβής 3.000 ευρώ.

Παρότι όμως το χρυσοπλήρωσε, δε θα το κρατούσε για πολύ. Αφού θα ταξίδευε και θα έφτανε στις Βρυξέλλες, ταχυδρομικώς θα το επέστρεφε στον Σύριο διακινητή, που στη συνέχεια θα το έδινε για τον ίδιο λόγο σε άλλον.

Από το Α.Τ. αερολιμένα εστάλη σήμα στην Αθήνα με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη σύλληψη του διακινητή, καθώς η διεύθυνση κατοικίας του είναι γνωστή, εκεί θα επέστρεφε το διαβατήριο του συλληφθέντα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διακινητής αλλοδαπών που αναζητείται, έχει πλούσιο βιογραφικό στην εκμετάλλευση και διακίνηση ανθρώπινων ψυχών.

Πριν δύο ημέρες από το αεροδρόμιο Ηρακλείου προσπάθησαν με πλαστά έγγραφα να φύγουν στο εξωτερικό δύο ακόμη Σύριοι και τέσσερις Αφγανοί που έγιναν αντυλιπτοί και συνελήφθησαν.

Σχόλια