Ειδήσεις

Ο αγροτοτουρισμός στο Ρέθυμνο

H Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Tα κριτήρια Ένταξης στον Τουρισμό Υπαίθρου - Αγροτουρισμό» την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, ώρα 18:30, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης (Εμμ. Πορτάλιου 23, Ρέθυμνο).

Η κατάταξη μιας επιχείρησης στο χώρο του Τουρισμού Υπαίθρου - Αγροτουρισμού, καθώς και σε μηχανισμούς εμπορικής προώθησης, προϋποθέτει τη δημιουργία ενός εμπορικού προϊόντος με κοινά χαρακτηριστικά και κοινή ταυτότητα. Απαιτεί την απόκτηση ειδικού ποιοτικού σήματος Τουρισμού Υπαίθρου - Αγροτουρισμού.

Η εμπειρία μας μέσω του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος (Σ.Ε.ΑΓ.Ε.), της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού EuroGites -στο Δ.Σ. της οποίας μας εξέλεξαν πρόσφατα-, μπορεί να θέσει τις βάσεις για μία εποικοδομητική και αποτελεσματική πρωτοβουλία ανάπτυξης και προώθησης των αναγκών και στόχων του Τουρισμού Υπαίθρου - Αγροτουρισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

E κ δ ή λ ω σ η ς

«Τα κριτήρια ένταξης στον Τουρισμό Υπαίθρου - Αγροτουρισμό»

18.30 Χαιρετισμοί

19:30 - 19:50 Συνέπειες της έλλειψης θεσμικού πλαισίου για τον Τουρισμό Υπαίθρου - Αγροτουρισμό

Νίκος Φραντζεσκάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος, Σ.Ε.ΑΓ.Ε

19:50 - 20:10 Νέα δεδομένα από την Ευρώπη για τον Τουρισμό Υπαίθρου και Αγροτουρισμό

Πάνος Πούλος, Πρόεδρος ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού EuroGites.

20:10 - 20:25 Κριτήρια ένταξης στον τουρισμό υπαίθρου - Αγροτουρισμό, Διαδικασία Πιστοποίησης μέσω της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ

Κορίννα Μηλιαράκη, Πρόεδρος Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης

20:25 - 20:40 Οι δυνατότητες χρηματοδότησης και προώθησης μέσω της δικτύωσης των μικρών επιχειρήσεων Τουρισμού υπαίθρου και Αγροτουρισμού

Μανώλης Ζερβάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Ν. Ηρακλειου Filoxenia, Αντιπρ. Τουριστ.Τμήματος Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Σχόλια