default-image

Ο αγροτοτουρισμός στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Ο αγροτοτουρισμός στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Tα κριτήρια Ένταξης στον Τουρισμό Υπαίθρου - Αγροτουρισμό» την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, ώρα 18:30, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης (Εμμ. Πορτάλιου 23, Ρέθυμνο).

Η κατάταξη μιας επιχείρησης στο χώρο του Τουρισμού Υπαίθρου - Αγροτουρισμού, καθώς και σε μηχανισμούς εμπορικής προώθησης, προϋποθέτει τη δημιουργία ενός εμπορικού προϊόντος με κοινά χαρακτηριστικά και κοινή ταυτότητα. Απαιτεί την απόκτηση ειδικού ποιοτικού σήματος Τουρισμού Υπαίθρου - Αγροτουρισμού.

Η εμπειρία μας μέσω του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος (Σ.Ε.ΑΓ.Ε.), της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού EuroGites -στο Δ.Σ. της οποίας μας εξέλεξαν πρόσφατα-, μπορεί να θέσει τις βάσεις για μία εποικοδομητική και αποτελεσματική πρωτοβουλία ανάπτυξης και προώθησης των αναγκών και στόχων του Τουρισμού Υπαίθρου - Αγροτουρισμού.

E κ δ ή λ ω σ η ς

«Τα κριτήρια ένταξης στον Τουρισμό Υπαίθρου - Αγροτουρισμό»

18.30 Χαιρετισμοί

19:30 - 19:50 Συνέπειες της έλλειψης θεσμικού πλαισίου για τον Τουρισμό Υπαίθρου - Αγροτουρισμό

Νίκος Φραντζεσκάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος, Σ.Ε.ΑΓ.Ε

19:50 - 20:10 Νέα δεδομένα από την Ευρώπη για τον Τουρισμό Υπαίθρου και Αγροτουρισμό

Πάνος Πούλος, Πρόεδρος ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού EuroGites.

20:10 - 20:25 Κριτήρια ένταξης στον τουρισμό υπαίθρου - Αγροτουρισμό, Διαδικασία Πιστοποίησης μέσω της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ

Κορίννα Μηλιαράκη, Πρόεδρος Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης

20:25 - 20:40 Οι δυνατότητες χρηματοδότησης και προώθησης μέσω της δικτύωσης των μικρών επιχειρήσεων Τουρισμού υπαίθρου και Αγροτουρισμού

Μανώλης Ζερβάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Ν. Ηρακλειου Filoxenia, Αντιπρ. Τουριστ.Τμήματος Επιμελητηρίου Ηρακλείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News