Ειδήσεις

"Μαεστρία" στις διαρρήξεις είχαν δύο Σύριοι

Συνελήφθησαν καθώς δεν είχαν έγγραφα για τη νόμιμη διαμονή τους δυο Σύριοι, αλλά όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια είχαν στο ενεργητικό τους και διαρρήξεις και κλοπές αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα προχθές το βράδυ στο Ρέθυμνο, διενεργήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, σε δύο Σύριους ηλικίας 43 και 37 ετών, για να διαπιστωθεί το νόμιμο της διαμονής τους στη χώρα.

Από τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι, στερούνταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη διαμονή τους και συνελήφθησαν.

Και κλοπές

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε επιπλέον ότι, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει, δύο περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων οχημάτων, σε βάρος ενος Ρώσου 36 ετών και ενός 44χρονου Έλληνα, οι οποίες τελέστηκαν την 21 και 22.05.2013, στην παραλία της Επισκοπής Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες εκμεταλλευόμενοι, την προσωρινή απουσία των λουομένων παθόντων, αφού διέρρηξαν τα αυτοκίνητα τους, αφαίρεσαν προσωπικά είδη, χρήματα και διάφορα αντικείμενα, προκαλώντας παράλληλα φθορές ύψους, 200 ευρώ, κατά δήλωση των παθόντων.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, για παράνομη παραμονή στη χώρα οδηγήθηκαν στον  κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Επιπλέον, σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για κλοπή, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου για τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες πράξεις.

Σχόλια