default-image

Ρεκόρ: Ο Μάϊος φέτος αγγίζει τον περυσινό Ιούνιο!

Κρήτη
Ρεκόρ: Ο Μάϊος φέτος αγγίζει τον περυσινό Ιούνιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπάει κάθε ρεκόρ η κίνηση στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου αφού κατά το φετινό Μάιο οι αφίξεις στον αερολιμένα ήταν αυξημένες κατά 30% σε σχέση με το Μάιο του 2012, με τον αριθμό των επιβατών που αφίχθησαν να φτάνει στα επίπεδα του περυσινού Ιουνίου, στοιχείο που χαρακτηρίζεται πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της αεροπορικής κίνησης.

Συνολικά και ενώ διανύουμε την τελευταία ημέρα του Μαΐου, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου αφίχθησαν 310.000 επιβάτες ,ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα η κίνηση δεν ξεπέρασε τις 245.000!

Σύμφωνα με στοιχεία η κίνηση για το αεροδρόμιο θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αλλά λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν τον Μάιο περίπου 20 πτήσεις προωθήθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

Νέο ρεκόρ σήμερα

Η κίνηση στο αεροδρόμιο σήμερα καταρρίπτει ένα ακόμα ρεκόρ, καθώς μέσα σε 15 ώρες έχουν προγραμματιστεί 153 πτήσεις με τον αριθμό των επιβατών να αγγίζει κατά τη σημερινή μέρα τους 25.000 . Το στοιχείο αυτό θεωρείται πολύ σημαντικό καθώς για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια καταγράφεται το μήνα Μάϊο τόσο μεγάλος όγκος κινήσεων αεροσκαφών. Όσον αφορά τη ρώσικη αγορά για φέτος και το μήνα που διανύουμε, η αυξημένη ζήτηση έκανε τα τουριστικά γραφεία να δρομολογήσουν μεγαλύτερα αεροσκάφη. Αυτό που προβληματίζει τη διοίκηση του αερολιμένα ,είναι ότι με βάσει τα σχέδια πτήσεων κατά τους τρεις βασικούς μήνες του καλοκαιριού, κάποιες μέρες η κίνηση θα ξεπεράσει και τις 200 πτήσεις.

Μπροστά οι Γερμανοί μετά από 12 χρόνια!

Το Μάιο όμως έχουμε μια ακόμη πρωτιά , καθώς για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια οι Γερμανοί πέρασαν στην πρώτη θέση των αφίξεων αγγίζοντας τους 50.000. Για πρώτη φορά επίσης οι Ρώσοι βρίσκονται πλέον σταθερά στη δεύτερη θέση με 43.000 και ακολούθησαν οι Άγγλοι με 35.000, οι Γάλλοι με 30.000 και οι Ολλανδοί με 28.000, ενώ περίπου στο 40% αυξήθηκαν οι αφίξεις από το Ισραήλ. Όσον αφορά τη γερμανική αγορά, η αύξηση σε σχέση το Μάιο είναι περίπου 30%.

Του Μάνου Δασκαλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News