default-image

Στα 2,8 εκατομμύρια οι τουρίστες φέτος στη Κρήτη

Κρήτη
Στα 2,8 εκατομμύρια οι τουρίστες φέτος στη Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Κρήτη αναμένεται αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στην σύσκεψη που έγινε στο Κολυμπάρι Χανίων παρουσία των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Τουρισμού.

Όπως αναφέρθηκε, φέτος αναμένεται αύξηση της τάξεως του 20% σε σχέση με πέρυσι, που το νησί επισκέφθηκαν 2.800.000 επισκέπτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 24% των επισκέψεων όλης της χώρας.

Σε απόλυτους αριθμούς την φετινή περίοδο έχουν προγραμματιστεί μέσω των αεροδρομίων Ηρακλείου, Χανίων και Σητείας 57.339 πτήσεις τσάρτερ, ενώ μέσω των λιμανιών Ηρακλείου, Χανίων και Αγίου Νικολάου αναμένεται να καταπλεύσουν 271 κρουαζιερόπλοια, μεταφέροντας περίπου 290.000 επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Μανόλη  Παραβολιδάκη και βάσει του σχεδίου αστυνόμευσης που έχει καταρτιστεί ,  δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην αστυνόμευση των τριών αεροδρομίων με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, την απρόσκοπτη επιβίβαση τους στα τουριστικά λεωφορεία, ταξί ή άλλα μέσα μεταφοράς και την αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης λαθρομεταναστών, όπως επίσης και στην αστυνόμευση των λιμανιών.

Σε ό,τι αφορά στην οδική ασφάλεια και την αποτροπή τροχαίων, προβλέπεται τροχονομική αστυνόμευση στις εγκαταστάσεις των αεροδρομίων καθ' όλη την διάρκεια του 24ωρου και ειδικό σχέδιο για το ΒΟΑΚ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News