default-image

Οι τίγρεις των μοναχών (photos)

Οι τίγρεις των μοναχών (photos)

Εκατό τίγρεις που έχουν αναθρέψει βουδιστές μοναχοί στο ναό των Τίγρεων στο Κανκαναμπούρι της Ταϊλάνδης ζουν μαζί τους σαν μεγάλες… γατούλες. Οι περισσότερες μεταφέρθηκαν εκεί όταν ήταν ακόμα νεογέννητες και έμαθαν να συμβιώνουν αρμονικά με τους ανθρώπους.

Παίζουν μαζί με τους μοναχούς που τις περιποιούνται, τρώνε από τα χέρια τους και απολαμβάνουν τη δροσιά του μπάνιου όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Ο ναός ιδρύθηκε το 1994 και έχει δεχτεί πολλές φορές τα πυρά ακτιβιστών που διαμαρτύρονται για τη φιλοξενία εκεί άγριων ζώων με το σκεπτικό ότι το μοναστήρι δεν είναι κέντρο περίθαλψης ειδών της ζούγκλας.

Η πρώτη τίγρης έφτασε το 1999 στο ναό,καθώς είχε μείνει ορφανή όταν σκότωσαν τη μητέρα της κυνηγοί. Και κάπως έτσι ξεκίνησε να μεγαλώνει η παρέα. Η ιστορία έχει γίνει γνωστή και εκτός συνόρων με αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες να σπεύδουν να δουν το παράξενο θέαμα των τίγρεων που ζουν μαζί με τους ανθρώπους. Η απάντηση πάντως, των μοναχών στις επικρίσεις είναι συντηρούν νόμιμα τα ζώα και τα προσέχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News