Ειδήσεις

Στη Βουλή τα προβλήματα των εμπόρων με τις τράπεζες

Ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά δημοσίευμα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι του Ηρακλείου που είναι υπερχρεωμένοι στις τράπεζες.

Ο τραπεζικός δανεισμός-θηλιά του εμπορικού κόσμου, ήταν το μοναδικό θέμα της πολύωρης χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα 7 στους 10 Ηρακλειώτες έμποροι έχουν κάποια μορφή τραπεζικού δανεισμού, που δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν γιατί δεν έχουν εισπράξεις. Αυτό που ο Εμπορικός Σύλλογος ζητάει είναι να υπάρξει κάποια νομοθετική ρύθμιση, ούτως ώστε  τα δάνεια των εμπόρων στις τράπεζες να ρυθμιστούν, όπως γίνεται με τα φυσικά πρόσωπα με το νόμο "Κατσέλη".

Όπως λένε οι ίδιοι οι έμποροι, την τελευταία τετραετία, όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση και οι τράπεζες είχαν αρχίσει να μη χορηγούν επαγγελματικά δάνεια, μεγάλος αριθμός εμπόρων αναγκάστηκε να πάρει υψηλότοκα καταναλωτικά δάνεια, προκειμένου να καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις. Η κατάσταση αυτή οδήγησε σχεδόν το 70% των εμπόρων του Ηρακλείου σε στεγαστικό ή καταναλωτικό δανεισμό που δεν μπορούν πλέον να αποπληρώσουν. Ως αποτέλεσμα, πολλές εμπορικές επιχειρήσεις έχουν σήμερα προβλήματα με το τραπεζικό σύστημα, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο των κατασχέσεων σε κινητή και ακίνητη περιουσία.

Επειδή το φαινόμενο τείνει καθημερινά να γίνεται ολοένα και πιο έντονο, με τους εμπόρους της πόλης του Ηρακλείου να εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μεταξύ αυτών και πολλών τραπεζών, ο Βουλευτής  Νότης  Μαριάς ζητάει απάντηση,  ενέργειες και σχετική ενημέρωση για τα μέτρα που σκοπεύετε να λάβετε και τις άμεσες ενέργειές σας για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής.

Σχόλια