default-image

Τουαλέτα "χάσκει" χωρίς πόρτα στη Λεωφόρο Μπαϊ-Πας

Ηράκλειο
Τουαλέτα "χάσκει" χωρίς πόρτα στη Λεωφόρο Μπαϊ-Πας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άφωνοι κυριολεκτικά μένουν οι αναρίθμητοι καθημερινά επισκέπτες ντόπιοι και ξένοι του λιμενοβραχίονα στο Κούλε στη θέα και μόνο μιας τουαλέτας να "χάσκει" χωρίς καν εξωτερική πόρτα. Τι κι αν η κατάσταση κάθε άλλο παρά η καλύτερη είναι με τα παράδοξα να είναι πολλά, εκείνο που πραγματικά προκαλεί ερωτήματα και απολύτως δικαιολογημένα είναι τι χρησιμότητα μπορεί να έχει μία τουαλέτα, χωρίς πόρτα και μάλιστα σε ένα χώρο που η χρήση της είναι απαραίτητη.

Με την πρώτη τουαλέτα στην αρχή σχετικά της διαδρομής του δημοφιλέστατου μόλου να είναι κυριολεκτικά "ξέφραγο αμπέλι" οι επισκέπτες θα πρέπει αναγκαστικά να περιμένουν υπομονετικά για ένα τουλάχιστον χιλιόμετρο, αφού η δεύτερη τουαλέτα βρίσκεται περίπου στο μέσο.

Η πραγματικά γελοία εικόνα μίας τουαλέτας χωρίς πόρτα αποτελεί πλέον καθημερινό θέμα συζήτησης για τους επισκέπτες και το χειρότερο όλων τραβά τα βλέμματα και των ξένων τουριστών και απειλεί ακόμη και με διασυρμό ειδικά σε ένα σημείο - τουριστικό σύμβολο για την πόλη του Ηρακλείου.

Λουκέτο λόγω κλοπών στις τουαλέτες του Κούλε

Πάντως, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος όχι απλά είναι ενήμερη αλλά, όπως ενημέρωσε το www.neakriti.gr, το τελευταίο δίμηνο οι τουαλέτες του Κούλε ουσιαστικά είναι εκτός λειτουργία εξαιτίας των κλοπών που είχαν φτάσει στο απροχώρητο και αφού τέθηκαν σε λειτουργία τουαλέτες στο εσωτερικό του ενετικού Κάστρου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ο.Λ.Η. Γιάννης Μπρας μόνο οι πόρτες από τις τουαλέτες έχουν κλαπεί περίπου επτά φορές και αντιστοίχως την ίδια τύχη έχουν από βρύσες, μέχρι φώτα.

Κρίνοντας λοιπόν πως πλέον η λειτουργία τους είναι κυριολεκτικά ασύμφορη ο Οργανισμός προχώρησε όπως τονίζεται στο σφράγισμα των τουαλετών που όμως, αυθαίρετα ανοίχτηκαν, με αποτέλεσμα σήμερα πια η εικόνα ειδικά της πρώτης να είναι πραγματικά μία εικόνα ντροπής.

Πέντε Χιλιόμετρα… χωρίς τουαλέτα

Ακόμη κι έτσι ωστόσο, αφενός το σφράγισμα τους θα πρέπει να είναι οριστικό προκειμένου να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και αφετέρου για τους ίδιους τους επισκέπτες η λειτουργία τους θεωρείται απαραίτητη.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες η λεωφόρος "Μπαϊ-πας" κυριολεκτικά "βουλιάζει" από κόσμο. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, αρκετοί με προβλήματα υγείας που δίνουν το "παρών" σε καθημερινή βάση, ολόκληρες οικογένειες και αναρίθμητοι τουρίστες.

Η διαδρομή από την είσοδο στην 18 Άγγλων μέχρι το φάρο είναι σχεδόν 5 χιλιόμετρα, και όχι άδικα αρκετοί θεωρούν πως παρά τα κακώς κείμενα του μπαράζ κλοπών και αρπαγών, οι τουαλέτες έχουν θέση και μάλιστα επιβεβλημένη στον αγαπημένο τόπο περιπάτου των Ηρακλειωτών.

Της Στέλλας Τερζάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News