Ειδήσεις

Οι πέντε καλύτερες Κρητικές επιχειρήσεις ελαιολάδου

Δυναμικό "παρών" στην έκθεση "Κρήτη η μεγάλη συνάντηση" έδωσε το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, διοργανώνοντας μεταξύ άλλων τον "1ο διαγωνισμό με Κρητικά Εξαιρετικά και Βιολογικά Παρθένα Ελαιόλαδα". Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 28 επιχειρήσεις της Κρήτης με 33 δείγματα, τα οποία εξετάσθηκαν από 8 διακεκριμένους γευσιγνώστες.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε πέντε επιχειρήσεις, καθώς υπήρξε ισοψηφία για την δεύτερη και την τρίτη θέση.

Πρόκειται για τα εξής βραβεία:

1. Χρυσό Βραβείο στην ΕΑΣ Πεζών για το Liquid Gold 25.

Το βραβείο απένειμε ο κ. Γιάννης Κουράκης, Δήμαρχος Ηρακλείου.

2. Ασημένιο βραβείο στην Earth Flavors για το Vios.

Το βραβείο απένειμε ο βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης.

Ασημένιο βραβείο στην Λατζανάκη Γεωργία για το Βιολογικό krya. Το βραβείο απένειμε o κ. Γεώργιος Καστρινάκης εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής.

3. Χάλκινο βραβείο στην Kritsa Γαία α.ε. για το Kritsa.

Το βραβείο απένειμε ο κ. Δημήτρης Κουνενάκης δήμαρχος Αγ. Νικολάου.

Χάλκινο βραβείο στην Υιοί Εμμ. Πρωτογεράκης ΟΕ. για το Liokarpi 0,2 Protogeraki. Το βραβείο απένειμε ο κ. Νικόλαος Σκουλάς τέως υπουργός.

Με αφορμή την απονομή των βραβείων, ο πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιόλαδου και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Φραγκάκης, μίλησε για την θέση του ελαιόλαδου στην Ελληνική και την Παγκόσμια αγορά, τους στόχους του Δικτύου και τις μέχρι τώρα δράσεις του.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Μίμης Ανδρουλάκης, ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο τέως υπουργός κ. Νικόλαος Σκουλάς, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργος Καστρινάκης καθώς και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης κ. Γιώργος Ανδρεαδάκης.

Το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου έλαβε μέρος με δικό του περίπτερο στην έκθεση "Κρήτη η μεγάλη συνάντηση" με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Σχόλια