Ειδήσεις

Ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες παρουσιάζονται στο δήμο Μινώα

         Ημέρα Ενέργειας, μια  ημέρα γιορτής με εκδηλώσεις και δράσεις που απευθύνονται  στο ευρύ κοινό, κατά τις οποίες παρουσιάζονται  βιώσιμες ενεργειακές συμπεριφορές και  ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες διοργανώνει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας την Τρίτη 4 Ιουνίου στο  Καστέλλι, το Αρκαλοχώρι και το Θραψανό.

         Η «Ημέρα Ενέργειας» πραγματοποιείται στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Σύμφωνο των Δημάρχων και του Σχεδίου Δράσης  Αειφόρου Ενέργειας το οποίο αναπτύσσει. Η διοργάνωση της «Ημέρας  Ενέργειας» εντάσσεται στην εβδομάδα ενέργειας που προγραμματίζει η  Περιφέρεια Κρήτης και το Ενεργειακό της Κέντρο από τις 3 έως και τις 7  Ιουνίου σε επίπεδο Κρήτης, με στόχο την ενημέρωση και ενεργοποίηση των  τοπικών κοινωνιών για την εξοικονόμηση  ενέργειας.

         Ο θεσμός «Ημέρα Ενέργειας» (Energy Day) καθιερώθηκε  σε  Ευρωπαϊκό επίπεδο πριν  από μερικά χρόνια με σκοπό αυτή  τη μέρα  καταναλωτές, επιχειρήσεις και φορείς  λήψης  αποφάσεων να έχουν  την  δυνατότητα  να ανταλλάξουν απόψεις για  να  βελτιώσουν το  οικολογικό  τους  αποτύπωμα  και  την  ενεργειακή  τους συμπεριφορά.

         Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας το πρόγραμμα της «Ημέρας Ενέργειας»  περιλαμβάνει  τριάντα (30) διαφορετικές, δημιουργικές  και  πρωτότυπες  των εκδηλώσεις με  θέμα  την  ενέργεια. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται  αποκεντρωμένα στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου σε συνεργασία με  εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς και  άλλους  φορείς  της περιοχής. Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει  ανάμεσα σε άλλα: Εσπερίδα με θέμα: « Η Ενέργεια πάει σχολείο», εκθέσεις  ζωγραφικής, GRAFFITI, επιδείξεις ΑΠΕ, κατασκευές  από  ανακυκλώσιμα  υλικά, διανομή  έντυπου  υλικού, προβολή video, power point για  την  εξοικονόμηση  ενέργειας, δεντροφυτεύσεις, μουσικές  εκδηλώσεις,  ενημερωτικές  συζητήσεις, θεατρικά  δρώμενα  κ.α.

          Πρωταγωνιστικό ρόλο  στις  εκδηλώσεις έχουν  τα  παιδιά, που  αποτελούν το  βασικό  δέκτη των  μηνυμάτων και ταυτόχρονα τον καλύτερο  πολλαπλασιαστή για  τη  διάδοσή τους. Αναλυτικά, το πρόγραμμα των  δράσεων της «Ημέρας Ενέργειας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έχει ως εξής:

Σχόλια