default-image

Δυναμικό παρών από 14 επιχειρήσεις του δήμου Φαιστού

Κρήτη
Δυναμικό παρών από 14 επιχειρήσεις του δήμου Φαιστού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεμάτοι από πλούσιες εμπειρίες επέστρεψαν από την Αθήνα οι εκπρόσωποι του Δήμου Φαιστού που βρέθηκαν από τις 24 έως τις 27 Μαΐου στο στάδιο TAE KWON DO στο Φάληρο. Η καρδιά της Κρήτης χτύπησε δυνατά, μέσα από την έκθεση «KΡHTH η Μεγάλη Συνάντηση». Συνδιοργανωτής σε αυτό το μεγάλο γεγονός ήταν η Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη Δήμων της Κρήτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση:

Με μεγάλη επιτυχία και ο Δήμος Φαιστού ανταποκρίθηκε θετικά και συμμετείχε στην έκθεση «ΚΡΗΤΗ - Η Μεγάλη Συνάντηση» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, θέλοντας με τη συμμετοχή αυτή να δηλώσει ότι είναι παρόν στα μεγάλα ραντεβού, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, αλλά και τα προϊόντα της. Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού φιλοξενεί, ιδιαίτερης αξίας φυσικών τόπων άγριας πανίδας και χλωρίδας. Οι φυσικές και πολιτιστικές αυτές καταλληλότητες αποτελούν τη βάση για μια ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη του τόπου σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση των παραδοσιακών παραγωγικών δραστηριοτήτων της περιοχής. Κύρια ασχολία των κατοίκων του δήμου Φαιστού είναι η γεωργία, καθώς και η κτηνοτροφία. Τα προϊόντα του δήμου εξάγονται σε διάφορες χώρες του κόσμου ενώ πολλά από αυτά έχουν λάβει κορυφαίες Διεθνείς διακρίσεις για την ποιότητα και το κύρος τους. Για τους παραπάνω λόγους η έκθεση αυτή έδωσε τη δυνατότητα, να προβληθεί τόσο ο Δήμος όσο και επιχειρήσεις που  συνόδεψαν σε αυτό το ταξίδι.

Να σημειωθεί, ότι η εν λόγω  έκθεση ήταν υπό την αιγίδα του Παγκόσµιου Συµβουλίου Κρητών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωµατείων, της Παγκρήτιας Ένωσης, των Επιμελητηρίων Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, του ?ήµου Φαιστού,  του Δήμου Ηρακλείου, του Δήμου Ρεθύμνης, του ?ήµου Χανίων, του Δήμου Μυλοπόταμου, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Ελαιοκομικών ?ήµων Κρήτης. Επίσης, το γεγονός είχε την υποστίριξη των παρακάτω Επιµελητηρίων: Ελληνο-Κινεζικού, Ελληνο-Ρωσικού, Ελληνο-Ιταλικού, Ελληνο-Γερµανικού, Ελληνο-Βραζιλιανού, Ελληνο-Καναδικού, Αραβο-Ελληνικού και της Ελληνο-Σερβικής Εµπορικής και Βιομηχανικής Ένωσης.

Στη Μεγάλη Συνάντηση έδωσαν το «παρών» επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας: μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, εταιρείες από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής και επιθυμούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, τόσο στην αγορά του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Βασικός στόχος και φιλοδοξία της έκθεσης  ήταν το τετραήμερο αυτό, να αναδειχτεί, μέσα από την προβολή και την απήχηση προς τον κόσμο, όλη η δύναμη των Κρητών Επιχειρηματιών.

Παρών με 14 επιχειρήσεις

Από την περιοχή του Δήμου Φαιστού, 14 επιχειρήσεις βρέθηκαν στο χώρο της έκθεσης όπου σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο πρόβαλαν τις δυνατότητες  ανάπτυξης της περιοχής της Μεσαράς. ήταν οι εξής: Ο Δήμος Φαιστού ευχαριστεί τις παρακάτω επιχειρήσεις που πρόσφεραν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της έκθεσης: Πρωτογεράκης ελαιόλαδο Λιοκάρπι, Σταματάκης Αναψυκτικά Θαύμα, Καργάκης ελαιόλαδο Κρητέλ, Σαΐτης Αναψυκτικά Εσπερίς, Δασκαλάκης Αναψυκτικά Ψηλορείτης, Παπαδάκης Λάδι Demeter, Βότομος ΑΕ νερό Ζαρός, Χαλκιαδάκης Άγριες αγκινάρες Γρηγορίας, Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου, βιολογικό λάδι Λαβύρινθος, Ζουριδάκης Αρτοποιεία, Αυγενάκης παξιμάδια Ερωφίλη, Τσικνάκης αρτοποιεία, Κακουλάκης κρητικά προϊόντα. Να σημειωθεί ότι τα προιόντα διατέθηκαν με σκοπό την προβολή και την προώθηση των επιχειρ'ησεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Φαιστού. Με την ολοκλήρωση της έκθεσης, τα προϊόντα από το Δήμο Φαιστού διατέθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, σε συνεργασία με το διοργανωτή της έκθεσης.

Ειδική αναφορά στο περίπτερο της έκθεσης  έγινε για την παρουσίαση στο κοινό του πιο συναρπαστικού γεγονότος του καλοκαιριού, το Matala Beach Festival 2013 όπου οι απανταχού φίλοι των Ματάλων θα ζήσουν μοναδικές στιγμές από τις 21 μέχρι τις 24 Ιουνίου στο μεγαλύτερο δωρεάν Φεστιβάλ της Ελλάδας. Ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνο το τετραήμερο στην όμορφη παραλία των Ματάλων, αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο Φαιστού γενικότερα.

Το μεγάλο αυτό γεγονός, της έκθεσης, έδωσε τη δυνατότητα σε πάρα πολύ κόσμο να γνωρίσει τις ομορφιές της Κρήτης ενώ, εκτός από το εμπορικό του μέρος, πλαισιώθηκε από εκδηλώσεις πολιτιστικού και μουσικού χαρακτήρα που  ανέδειξαν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι με την στήριξη της Παγκρήτιας Ένωσης προγραμματίστηκαν εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, τη συμβολή της στην οικονομία και στον πολιτισμό, καθώς και εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, τον τουρισμό, την γευσιγνωσία και τα κρητικά προϊόντα.

Ο Αντιδήμαρχος Φαιστού κ. Πρωτογεράκης Ευάγγελος, εκπροσωπώντας το Δήμο Φαιστού σε δηλώσεις του τόνισε ότι: «η συγκεκριμένη έκθεση έδωσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, προβολής της περιοχής μας, καθώς είμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών, ενώ αποτέλεσε ένα αναπτυξιακό εργαλείο και για τις επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος, προωθώντας τα ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. Τα πολύτιμα οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους επισκέπτες, αποτελούν μια ευκαιρία ανάπτυξης και διεξόδου από την κρίση και τέτοιες προσπάθειες πρέπει να συνεχίσουν και στο μέλλον».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News