default-image

Τέσταρε την ευπιστία των τηλεθεατών του το δίκτυο Animal Planet

Τέσταρε την ευπιστία των τηλεθεατών του το δίκτυο Animal Planet

Να τεστάρει την ευπιστία των τηλεθεατών του θέλησε  το γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο Animal Planet και όπως αποδείχθηκε η προσπάθειά του ήταν επιτυχημένη καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που πράγματι πίστεψαν στην ύπαρξη των γοργόνων, όπως και επιδίωκε το δίκτυο με σχετικό ψευδο-ντοκιμαντέρ που προέβαλε.

Με τίτλο «Γοργόνες: Οι νέες αποδείξεις» (Mermaids: The New Evidence), το διάρκειας μίας ώρας σόου, υιοθετεί τη δομή και το ύφος ενός ντοκιμαντέρ επιχειρώντας σκόπιμα να παραπλανήσει το κοινό. 

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβλήθηκε ένα «βίντεο-ντοκουμέντο» που φαινομενικά «αποκαλύπτει» την ύπαρξη μιας γοργόνας.

Φυσικά, επρόκειτο για φάρσα την οποία όμως πολλοί έσπευσαν να πιστέψουν! Η ευπιστία του κοινού γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή αν σκεφτεί κανείς ότι ανάλογο ψευδο-ντοκιμαντέρ είχε προβάλει και πέρυσι το Animal Planet και πάλι για γοργόνες.

Παρόλο που σε μικρό χρονικό διάστημα, το κανάλι έσπευσε να ενημερώσει ότι επρόκειτο για φάρσα, ορισμένοι συνέχισαν να αναρωτιούνται αν το βίντεο ήταν γνήσιο. 

«Δεν έχουν βρεθεί ποτέ αποδείξεις για υδρόβια ανθρωποειδή. Γιατί, όμως, απασχολούν το συλλογικό ασυνείδητο σχεδόν όλων των ναυτικών λαών; Αυτή είναι μια ερώτηση που αφορά τους ιστορικούς, τους φιλοσόφους και τους ανθρωπολόγους» σημειώνει χαρακτηριστικά η αμερικανική επιστημονική οργάνωση για τους ωκεανούς και την ατμόσφαιρα (NOAA).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News