default-image

Πρόβλημα από την αύξηση της προκαταβολής του φόρου

Κρήτη
Πρόβλημα από την αύξηση της προκαταβολής του φόρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών έστειλε ο βουελυτής Ηρακλείου και μέλος πολιτικής γραμματείας Ενωτικού Μετώπου Γιάννης Μιχελογιαννάκης με θέμα" Αύξηση αναλογισθέντος φόρου έναντι της επόμενης χρονιάς".Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στα μεγάλα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της χώρας, έρχεται να προστεθεί και η αύξηση της προκαταβολής του φόρου για την επόμενη χρονιά.  Έως  σήμερα οι επιχειρήσεις υποχρεώνονταν να προκαταβάλλουν το 55% έως 80%, ανάλογα του τζίρου, του καταλογισθέντος φόρου έναντι της επόμενης χρήσης, αλλά η προκαταβολή αυξάνεται εντυπωσιακά φθάνοντας πλέον το 90%. Δυστυχώς οι όποιες ασκήσεις γίνονται επί χάρτου, ευελπιστώντας σε προείσπραξη χρημάτων,  καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα που βιώνουν οι μικρομεσαίες  επιχειρήσεις, οι οποίες  κατά κανόνα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν σημαντικές ζημιές.

Επειδή το συγκεκριμένο μέτρο, στην ουσία καλεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να καλύψουν μέρος των κρατικών ελλειμμάτων από τα δανεικά που παίρνουν για να επιβιώσουν υπό τις ήδη αντίξοες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά.      

Παρακαλείσθε κύριε Υπουργέ όπως μεριμνήσετε, ώστε η προκαταβολή φόρου να παραμείνει στα σημερινά επίπεδα, αν όχι και να μειωθεί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες όπως είναι κοινώς γνωστό, αγωνίζονται για να επιβιώσουν".  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News