Ειδήσεις

Παγκρήτιο:Βραβεύτηκε ως καλύτερο αθλητικό κέντρο της χώρας

Ως το καλύτερο αθλητικό κέντρο της χώρας μας βραβεύτηκε σήμερα το Παγκρήτιο Στάδιο του δήμου Ηρακλείου μετά από ηλεκτρονικό διαγωνισμό που υλοποίησαν οι εταιρίες P&G και Μαρινόπουλος το έτος 2012 στο πλαίσιο του προγράμματος Στηρίζω αθλητισμό.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη του καλύτερου αθλητικού κέντρου και η επιβράβευση από την εταιρία P&G με χρηματικό έπαθλο ύψους 10.000 ευρώ για την αναβάθμιση υπηρεσιών και εξοπλισμού.

Η στιγμή της βράβευσης.

Στη διάρκεια της τελετής στο Παγκρήτιο Στάδιο ο κ. Δημήτρης Γιαννακούδης εκπρόσωπος της εταιρείας παρέδωσε τιμητική πλακέτα στο δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και στον πρόεδρο της Ανάπτυξης αθλητισμού Ηρακλείου Γιάννη Δροσίτη ενώ στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι επισκέφθηκαν τη νέα σύγχρονη αίθουσα χορού που δημιουργήθηκε με το χρηματικό έπαθλο του διαγωνισμού.

Η αίθουσα χορού της Δημοτικής Σχολής "Κέντρο Χορού".

Η Δημοτική Σχολή "Κέντρο Χορού".

Η νέα αυτή αίθουσα χορού αναβάθμισε περαιτέρω τις υποδομές της ανερχόμενης Δημοτικής Σχολής χορού και συμπεριλαμβάνει αντικραδασμικό δάπεδο με φυσικό ξύλο παρκέ, ηχητικό σύστημα και καθρέπτες, προσφέροντας ένα νέο χώρο έκφρασης και δημιουργίας για μαθητές και καθηγητές της σχολής.

           "Ηθική ανταμοιβή η βράβευση"

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης αναφερόμενος στη διάκριση της Αθλητικής Εγκατάστασης του Δήμου δήλωσε ότι : «Η βράβευση του Παγκρητίου Σταδίου ,  μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία, στα πλαίσια του προγράμματος «Στηρίζω Αθλητισμό»,  αποτελεί  πρωτίστως ηθική ανταμοιβή τόσο για τους πολίτες που στηρίζουν καθημερινά τον Αθλητισμό στο Παγκρήτιο Στάδιο και το προσωπικό και το διοικητικό συμβούλιο της Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου, που υλοποιεί με επιτυχία ένα τόσο σημαντικό έργο, όσο και για τον Δήμο Ηρακλείου ο οποίος τόλμησε να παραλάβει από το κράτος  μια μεγάλη αθλητική εγκατάσταση σε δύσκολους καιρούς και να την αναδείξει  σε ένα ζωντανό κύτταρο αθλητισμού και πολιτισμού στην χώρα μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ψήφησαν υπέρ του Παγκρητίου Σταδίου, στηρίζοντας τις προσπάθειες μας καθώς επίσης και την  P & G που συμπεριέλαβε το Παγκρήτιο στον διαγωνισμό αυτό και επιχορήγησε την δημιουργία της νέας σύγχρονης  αίθουσας στην Δημοτική Ακαδημία Χορού στο Στάδιο. Ο Δήμος Ηρακλείου, θα συνεχίσει να στηρίζει τον αθλητισμό, ως ένα από τους σημαντικότερους πυλώνες βελτίωσης της ποιότητας ζωής του ανθρώπου» κατέληξε ο κ. Κουράκης.

"Παράδειγμα προς μίμηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση"

 «Το Παγκρήτιο Στάδιο, τέσσερα χρόνια μετά την παραχώρηση του στον Δήμο Ηρακλείου από την Πολιτεία και τα Ολυμπιακά Ακίνητα,  πιστεύουμε ότι επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Αθλητισμό της πόλης μας και την ανάδειξη του Δημοτικού Αθλητισμού. Η καθημερινή και απρόσκοπτη λειτουργία του, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διανύουμε, η χρήση του καθημερινά από μεγάλο αριθμό αθλητών και αθλούμενων διαφόρων ηλικιών, η φιλοξενία περισσότερων των είκοσι τμημάτων αθλητικών συλλόγων διαφορετικών αθλημάτων και η υλοποίηση περισσότερων των εκατό πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων ετησίως σε αυτό, αντικατοπτρίζει συνολικά την σημαντικότητα του στην ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί μας και την πόλη μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους πολίτες που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια μας στο Παγκρήτιο Στάδιο, αποδίδοντας σε αυτό δυναμική για το μέλλον και ένα παράδειγμα προς μίμηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ευχαριστούμε όλους όσους ψήφισαν το Παγκρήτιο Στάδιο,  ως το δικό τους Αθλητικό Κέντρο αναδεικνύοντας το έναν από τους σημαντικότερους χώρους αθλητισμού και πολιτισμού στην χώρας μας» δήλωσε ο κ. Γιάννης Δροσίτης πρόεδρος Δ.Σ της ΑΑΗ.

Σχόλια