Ειδήσεις

"Επίσκεψη στον υπουργό για το Κέντρο θεραπείας πρωτονίων"

Επιστολή απέστειλε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και αφορά το Κέντρο Θεραπείας Πρωτονίων που εισηγήθηκε ο κ. Αλέξανδρος Κοκολάκης και ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Στην επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αγαπητέ Σταύρο,

Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ Ανδρέα Λυκουρέντζου στο CERN την Τρίτη 21 Μαΐου 2013 έθεσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ανάγκη ίδρυσης κέντρου θεραπείας πρωτονίων στην Ελλάδα, πρόταση που εισηγήθηκε ο κ Αλέξανδρος Κοκολάκης και ενέκρινε  το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης της 27ης Μαρτίου.

Θεωρώ ότι η προστιθέμενη αξία, η οποία θα δημιουργηθεί από ένα τέτοιο έργο θα είναι τεράστια για την Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα.  Η ευκαιρία που δίνεται είναι πολύ σημαντική και γι' αυτό όχι μόνο πρέπει να υιοθετήσουμε το εγχείρημα αλλά να αποτελέσει θέμα πρώτης προτεραιότητας της Περιφέρειας Κρήτης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Επαναλαμβάνω την σχετική πρόσκληση που απεύθυνα κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης της 27ηςΜαρτίου, προκειμένου όλοι μαζί να επισκεφτούμε τον Υπουργό Υγείας και τους λοιπούς συναρμόδιους υπουργούς για να επιτύχουμε την επιτάχυνση υλοποίησης του έργου».

Σχόλια