default-image

Έντονη αντίδραση Αρναουτάκη για νέες θέσεις ανεργίας

Κρήτη
Έντονη αντίδραση Αρναουτάκη για νέες θέσεις ανεργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αντίδραση του για την αδικία σε βάρος της Κρήτης στα προγράμματα κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και επιδοτούμενης απασχόλησης ανέργων, του υπουργείου Εργασίας εκφράζει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Κρήτη που παράγει περίπου το 25% του τουριστικού προϊόντος συμβάλλοντας καταλυτικά στην απασχόληση στην ανεργίας του τομέα, θα λάβει μόλις το 6,7% των θέσεων κατάρτισης πρακτικής άσκησης και επιδοτούμενης απασχόλησης, ενώ άλλες περιοχές με ελάχιστο τουριστικό τομέα θα πάρουν την "μερίδα του λέοντος".

Από την Κρήτη, όπως αναφέρεται, που είναι πρώτη σε ρυθμούς αύξησης της ανεργίας στην χώρα από τις 4.149 προκηρυγμένες θέσεις ανέργων επελέγησαν μόνο 2.079!

«Η αφαίρεση 2.070 θέσεων κατάρτισης πρακτικής άσκησης και απασχόλησης νέων ανέργων από την Περιφέρεια Κρήτης είναι απαράδεκτη και αντιβαίνει τους κανόνες των προκηρύξεων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, προσθέτοντας ότι, «από τις αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να πληγούν και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των ορίων της Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίες έχουν μειωμένες δυνατότητες επιδοτούμενων θέσεων πρακτικής άσκησης και προπαντός τη δυνατότητα απασχόλησης επιδοτούμενων ανέργων στο επόμενο διάστημα».

Ο κ. Αρναουτάκης παράλληλα ανέφερε ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της αδικίας όσο αφορά τις θέσεις εργασίας, και ότι θα συνεργαστεί με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους, Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ενώσεις Ξενοδοχείων, Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχών κ.ά.

«Στόχος μας είναι η Κρήτη να λάβει τις θέσεις που δικαιούται και της αναλογούν» τόνισε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Σας επισυνάπτομε τους σχετικούς πίνακες των επιδοτούμενων θέσεων απασχόλησης με βάση τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γενική Γραμματεία Διαχείρησης Κοινοτικών και άλλων Πόρων στα πλαίσια ΕΠ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Τα δυο προγράμματα απασχόλησης αφορούν:

- την είσοδο στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών

- την είσοδο στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού

Συγκεκριμένα οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας για την Περιφέρεια Κρήτης ήταν:

1. Για την πρώτη προκήρυξη 2149 θέσεις ανέργων προϋπολογισμού7.969.609,00€ και επιλέχθηκαν 1408 άνεργοι (-34%) προϋπολογισμού 5.221.595,00€

2. Για τη δεύτερη προκήρυξη 2000 θέσεις ανέργων προϋπολογισμού 7.800.463,98 και επιλέχθηκαν 671 άνεργοι (-66,45%) 2.617.055,00€

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News