Ειδήσεις

Κινητοποιούνται αύριο οι καθηγητές των Χανίων

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ στην διεύθυνσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων προχωρούν οι εκπαιδευτικοί αύριο το πρωί στις 11.30  με κύρια αιτήματα την ανατροπή της πολιτικής για την δημόσια εκπαίδευση και τα εργασιακά δικαιώματα.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση τους επισημαίνεται :Τα ΠΥΣΔΕ καλούνται να συντάξουν τους σχετικούς πίνακες στη βάση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που επέβαλε το Υπουργείο, όπως αύξηση ωραρίου, αύξηση ωρών υπολογισμού των οργανικών θέσεων, ισοπέδωση ιδιαιτεροτήτων σχολείων, περιοχών και νομών, διόγκωση των τμημάτων.

Τα μέτρα αυτά του  Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης  ισοδυναμούν με καρατόμηση  των εργασιακών μας δικαιωμάτων και διάλυση του δημόσιου σχολείου: χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών, χιλιάδες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Στα Χανιά εμφανίζονται να είναι περισσότεροι από 240 οι «πλεονάζοντες» από όλες τις ειδικότητες και όλοι τους στο έλεος των υποχρεωτικών μετακινήσεων που θα γίνονται από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη.

 Η δημιουργική λογιστική του υπουργείου θέλει να «πείσει» τους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως την κοινωνία ότι «πλεονάζουν» στα Χανιά 240 εκπαιδευτικοί, την ίδια στιγμή που η σχολική χρονιά τελειώνει με 80 κενά εκπαιδευτικών (που δεν καλύφθηκαν ποτέ), σύμφωνα με τα στοιχεία που έδινε η Διεύθυνση Β/θμιας Χανίων και παραδέχονταν το Υπουργείο παιδείας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΔΕ:

u      Καθορισμός  κενών και πλεονασμάτων με υπολογισμό των τμημάτων με 25 μαθητές κατ' ανώτατο όριο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, 20 μαθητές στις κατευθύνσεις, και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.

u      Υπολογισμός κενών-πλεονασμάτων  με βάση το διδακτικό ωράριο που ίσχυε μέχρι τώρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οδηγούνται σε υποχρεωτικές μεταθέσεις και απολύσεις χιλιάδες συνάδελφοι/ισες.

u      Να  εφαρμοστεί η μέχρι πρότινος διαδικασία υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων κατά σχολείο, ομάδα σχολείων και περιοχή μετάθεσης.

u      Να αρνηθεί  το ΠΥΣΔΕ την επικύρωση του προαποφασισμένου καταλόγου που οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους στην υποχρεωτική μετακίνηση και την απόλυση.

Κανείς συνάδελφος μόνος του στην απόλυση και την υποχρεωτική μετάθεση!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σχόλια