Ειδήσεις

Ο Α.Ξανθός στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου

Τις Μαργαρίτες του Δήμου Μυλοποτάμου επισκέφθηκε την Κυριακή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ανδρέας Ξανθός. Συναντήθηκε με εκπροσώπους του Τοπικού Συμβουλίου, του Συλλόγου Γονέων, του Πολιτιστικού Συλλόγου, της Δημιουργικής Ομάδας Μαργαριτών και κατοίκους του χωριού.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα γενικότερα προβλήματα της οικονομίας και της χώρας, οι δυσμενείς επιπτώσεις των μνημονιακών μέτρων στην καθημερινότητα των πολιτών, η έκρηξη της ανεργίας και της ανασφάλειας για το μέλλον των νέων ανθρώπων, η αδυναμία των αγροτικών νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στα συνεχή χαράτσια και ειδικότερα στη νέα φορολογική επιβάρυνση των αγροτεμαχίων, η μείωση του εισοδήματος των γεωργών και κτηνοτρόφων λόγω της μεγάλης αύξησης του κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών των αγροτικών προϊόντων.

Οι κάτοικοι των Μαργαριτών επεσήμαναν όμως και πολλά προβλήματα τοπικού χαρακτήρα, όπως η μείωση των θέσεων διδασκόντων στο Δημοτικό Σχολείο (το οποίο φέτος λειτούργησε ως 2θέσιο), η κακή κατάσταση και η ελλιπής συντήρηση του κοινοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου, η πλημμελής καθαριότητα της γύρω περιοχής και η έλλειψη τακτικής αποκομιδής και οργανωμένης ανακύκλωσης των απορριμμάτων, η ανεπαρκέστατη οδική σήμανση που δυσχεραίνει την πρόσβαση στο χωριό, τα αυξημένα τέλη ύδρευσης με τα οποία επιβαρύνονται και τέλος, η ανησυχητική αύξηση της εγκληματικότητας και της ζωοκλοπής στην περιοχή.

Ο κ. Ξανθός δήλωσε ότι οι Μαργαρίτες αποτελούν ένα καλό παράδειγμα πολυλειτουργικής οικονομίας με τη σημαντική συνεισφορά της παραδοσιακής αγγειοπλαστικής και του αγροτουρισμού, ενώ είναι καθολικά αναγνωρισμένη η πολύ αξιόλογη πολιτιστική δραστηριότητα της Δημιουργικής Ομάδας Μαργαριτών. Επεσήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε τροχιά πλήρους οικονομικής χρεωκοπίας και αδυνατεί να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις της έναντι των δημοτών και ότι η μόνη λύση σήμερα είναι η ενεργοποίηση και αυτοοργάνωση των τοπικών κοινωνιών για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης προοπτικής για τους ανθρώπους της περιοχής, με παραγωγική εργασία, κοινωνική φροντίδα και αξιοπρέπεια.

Σχόλια