Ειδήσεις

Δωρεάν Τάι Τσι από τον Πανελλήνιο Οδηγό Πολεμικών Τεχνών

Ο Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών-www.polemikes-tehnes.gr,  διοργανώνει ανοιχτά μαθήματα της κινεζικής πολεμικής τέχνης/θεραπευτικής άσκησης Τάι Τσι Τσουάν,για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2013 σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και σε συνεργασία με τις κατά τόπους σχόλες και τους διαπιστευμένους δασκάλους του Οδηγού.

Στο Ηράκλειο τα μαθήματα θα διεξαχθούν στη περιοχή Κομμένο Μπετένι (Ευκάλυπτος) κάθε Σάββατο του Ιουνίου και Ιουλίου στις 18:00.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι (απλοί περαστικοί, ασκούμενοι ήδη στο Τάι Τσι Τσουάν ή σε κάποια άλλη πολεμική τέχνη κ.λπ.), ανεξαρτήτως ηλικίας ή σωματικών ικανοτήτων θα μπορούν να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δωρεάν.

Γιατί κάνουμε το "Τάι Τσι στο Πάρκο"

Στόχος του προγράμματος «Τάι Τσι στο Πάρκο» είναι να προσφέρει  τη δυνατότητα σε όλους, χωρίς καμία διάκριση, να έρθουν σε πρώτη επαφή  με την πολεμική και θεραπευτική τέχνη του Τάι Τσι Τσουάν. Είναι κοινή πεποίθηση σε όλους μας στον Πανελλήνιο Οδηγό Πολεμικών Τεχνών ότι η ανάγκη του ανθρώπου για μια καθημερινή άσκηση που να μπορεί να συνδυαστεί με έναν δρόμο εσωτερικής εξέλιξης, είναι κάτι περισσότερο από ένα αίτημα για διέξοδο, ιδιαίτερα σε μια εποχή τόσο δύσκολη όσο αυτή που διανύουμε. Σύμφωνα και με τους διοργανωτές :Θεωρούμε ότι αναζητώντας μια τέτοια μέθοδο, ο άνθρωπος αναζητά μια ευρύτερη ψυχολογική στήριξη και ενδυνάμωση που πηγαίνει πέρα από τις ειδικές πιέσεις της τρέχουσας περιόδου. Και από αυτή την άποψη, το  Τάι Τσι Τσουάν είναι ίσως η πιο ενδεικνυόμενη μέθοδος προσφέροντας όλα τα παραπάνω συν ένα σύστημα σταθερών αξιών οι ωφέλειες του οποίου μπορούν να «εξαργυρωθούν» κάθε στιγμή από κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικής κατάστασης.

Σχόλια