Ειδήσεις

Ζητήθηκε να αφήσουν τα σπίτια τους, λόγω της φωτιάς

Μια εφιαλτική νύχτα έζησαν χθες οι κάτοικοι στον Βαμβακόπουλο Χανίων. Η φωτιά που ξέσπασε, προκάλεσε πανικό στους κατοίκους, καταστροφές σε επιχειρήσεις, έγλειψε αυλές σπιτιών προξενώντας υλικές ζημιές και έκοψε την κυκλοφορία σε κάποια οδικά τμήματα.

Ο συνδυασμός των θυελλωδών νοτιάδων που έφθαναν τα 11 μποφόρ με τον πύρινο εφιάλτη που ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα αποδείχτηκαν άκρως επικίνδυνο κοκτέιλ, σημαίνοντας άμεσα συναγερμό σε όλες τις αρμόδιες Αρχές.

Την ώρα εκδήλωσης της, η φωτιά καταλάμβανε μια έκταση 2,5 χιλιομέτρων, απειλώντας στο έπακρο τα σπίτια που βρίσκονταν εκεί ενώ μια νεαρή γυναίκα υπέστη σοκ, βγήκε έντρομη στο μπαλκόνι ζητώντας βοήθεια και τελικά χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να την απεγκλωβίσει χωρίς όμως να απειληθεί περαιτέρω η υγεία της.

Μάλιστα ο κίνδυνος να απειληθούν ανθρώπινες ζωές ήταν εφικτός περισσότερο από ποτέ και για τον λόγο αυτό οι Αρχές απηύθυναν έκκληση προς τους κατοίκους με μεγάφωνα να εγκαταλείψουν προς στιγμήν τα σπίτια τους.

Η φωτιά αυτήν την ώρα έχει τεθεί υπό έλεγχο, στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις ωστόσο ο πρώτος απολογισμός δυστυχώς αποδεικνύει το περίτρανα το έργο της πύρινης λαίλαπας.

Ο συνεταιρισμός αλουμινοκατασκλευαστών, μια επιχείρηση με αγροτικά προϊόντα, και μια αντιπροσωπεία με βάρκες καταστράφηκαν ολοσχερών ενώ ακόμα τρεις επιχειρήσεις καταστράφηκαν σε ποσοστό 80-90%.

Ενώ να σημειωθεί ότι όσα σπίτια δεν απειλήθηκαν από την φωτιά που σημειωτέον έκαψε μεγάλη έκταση καλαμιώνων, υπέστησαν ζημιές από τον νοτιά. Τέντες εκσφενδονίστηκαν ενώ γενικότερα κλαδιά δένδρων κόπηκαν, κάδοι απορριμμάτων παρασύρθηκαν κάνοντας βόλτα στους δρόμους, ενώ σε κάποια σημεία η κυκλοφορία σε τμήμα του δρόμου Βαμβακόπολου - Χανιά αναγκαστικά διεκόπη.

Ρεπορτάζ

Αντώνης Νομικός-Βάλια Μπούη  

Σχόλια