default-image

Λουκέτο αύριο και μεθαύριο στις κοινωνικές δομές

Κρήτη
Λουκέτο αύριο και μεθαύριο στις κοινωνικές δομές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστές θα παραμείνουν στις 30 και 31 Μαΐου οι κοινωνικές δομές όπως για προγράμματα Βοήθεια στο σπίτι, κέντρα ημερησίας φροντίδας, οι παιδικοί και βρεφικοί και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Το σωματείο εργαζομένων σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς Ο.Τ.Α Κρήτης έστειλε επιστολή συμπαράστασης προς τους Δημάρχους ενημερώνοντας τους για την κατάσταση και ζητώντας τους να σταθούν στο πλευρό τους.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:  

«Με την παρούσα επιστολή, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τη συνεχίσει της λειτουργίας των κοινωνικών δομών και την αγωνία των εργαζομένων σ' αυτές.

Δεκατέσσερα χρόνια τώρα η προσφορά μας στην Ελληνική κοινωνία, είναι δεδομένη κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες. Από την εμπειρία μας αυτή τονίζουμε την αναγκαιότητα πίεσης για άλλη μια φορά προς πάσα κατεύθυνση για αλλαγές που θα ενισχύσουν το μέλλον  των κοινωνικών δομών φροντίδας παιδιών.

? Τη συνέχιση της οικονομικής ενίσχυσης από Ευρωπαϊκούς πόρους με βιώσιμη βάση.

? Τη σύσταση νέων μόνιμων υπηρεσιών στους ΟΤΑ που θα διαχειρίζονται εξ ' ολοκλήρου τη λειτουργία των δομών.

? Την επίσπευση των διαδικασιών για μόνιμη χρηματοδότηση και από εθνικούς πόρους.

? Τη λειτουργία δωρεάν κρατικών προνοιακών δομών για όλους τους πολίτες.

? Την άμεση ψήφιση εγκυκλίου, από το αντίστοιχο υπουργείο με θέμα την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, του προσωπικού που απασχολείται σε βρεφικούς- βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς , όπως και στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ).

Τόσο οι πολίτες όσο και η Αυτοδιοίκηση στην χώρα περνάνε κρίσιμες ώρες, με ανατρεπτικές και αιφνιδιαστικές αλλαγές στις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνιστώσες.

"Τα προγράμματα", που χιλιάδες οικογένειες ωφελούνται απ' αυτά προσφέρουν ασφάλεια, θαλπωρή υγιεινή σε παιδαγωγική βάση, δυστυχώς βρίσκονται για πολλοστή φορά μετέωρα.

Μέσα από συναντήσεις του Πανελληνίου συντονιστικού οργάνου μας, με τον κ.κ Θεοδωρίδη, Γενικό Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον κ.κ Ασκούνη, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Καλλιθέας και τον κ.κ Στυλιανίδη υπουργό εσωτερικών, δεν δόθηκαν ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις για την λειτουργία των δομών μας πέραν του 2013.

Γι' αυτό κινητοποιούμαστε και ζητάμε την στήριξή σας.

Κλειστές Δομές στις 30 & 31 Μαΐου 2013.

Ζητάμε από τον καθένα σας χωριστά και απ' όλους μαζί να ενισχύσετε και να αναβαθμίσετε τις δομές φροντίδας παιδιών να υψώσετε την φωνή σας στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα στις 30& 31/5/2013, για την Ελλάδα και τους πολίτες της, για όλους μας, για μα μην επιστρέψουμε πίσω στο 1998».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News