default-image

Η επέλαση του νοτιά δεν άφησε αλώβητο το Ηράκλειο

Κρήτη
Η επέλαση του νοτιά δεν άφησε αλώβητο το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό. Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών η κίνηση διεξάγεται με δυσκολία, καθώς επικρατεί σχετικά περιορισμένη ορατότητα. Ταυτόχρονα οι πολύ ισχυροί πλευρικοί άνεμοι, έχουν τόση ένταση ώστε μπορούν να θέσουν οχήματα εκτός πορείας.

Βεβαίως από την επέλαση του νοτιά δεν γλύτωσε ούτε το αεροδρόμιο Ηρακλείου καθώς ήδη παρουσιάστηκαν προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών με δεδομένο ότι η ένταση του αέρα είναι τόσο ισχυρή που κατέστησε νωρίς το πρωί απαγορευτική την προσγείωση δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης".

Συγκεκριμένα μια πτήση από τη Ρωσία αναγκάστηκε να κατευθυνθεί προς την Αθήνα, ενώ μία άλλη από την Αθήνα προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο της Σούδας.

Όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι γύρω στις 11 οι άνεμοι θα πέσουν λίγο φθάνοντας τους 25 με 30 κόμβους ενώ μέχρι αυτήν την ώρα κυμαίνονται στους 38-40 ενώ από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς.

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" λόγω της υπάρχουσας κατάστασης με τις καιρικές συνθήκες υπάρχει καθυστέρηση σε κάποιες πτήσεις και για τον λόγο αυτό οι επιβάτες που θα βρεθούν στον αερολιμένα για να ταξιδέψουν σήμερα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπομονετικοί.   

Βεβαίως σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η μεταφορά κονιορτού (λεπτής σκόνης) από την περιοχή της Σαχάρας, η οποία κυρίως κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών σήμερα, θα περιορίσει σημαντικά την ορατότητα καθιστώντας αυξημένη την πιθανότητα παροδικών επιπλοκών στις αεροπορικές συγκοινωνίες.

Ρεπορτάζ

Έλλη Κοκκάλη-Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News