default-image

Με τρόφιμα και μαντινάδες η Ιεράπετρα βοηθάει την Θεσ/νίκη

Κρήτη
Με τρόφιμα και μαντινάδες η Ιεράπετρα βοηθάει την Θεσ/νίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια καινούργια ανθρωπιστική εκστρατεία ξεκινά από την Ιεράπετρα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Το Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας του ΕΕΣ ανέλαβε την πρωτοβουλία να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της "Νύμφης" του Λιβυκού Πελάγους, προκειμένου να συγκεντρωθούν πάνω από 20 τόνοι κηπευτικών, για να προσφερθούν μέσω του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ Θεσσαλονίκης σε περισσότερες από 1.000 οικογένειες που έχουν ανάγκη και υποστηρίζονται από τους εθελοντές.

«Η Ιεράπετρα μπορεί να έχει δεχτεί τόσες επιθέσεις, να έχει ξεχαστεί από την Πολιτεία, να έχει αδικηθεί κατάφωρα και να έχει παραγκωνιστεί, όμως η εργατική και φιλοπρόοδη κοινωνία της δεν αρνήθηκε ποτέ να προσφέρει τη βοήθειά της στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη», μας είπε ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Ιεράπετρας του ΕΕΣ, χειρουργός κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ο οποίος έκανε το κάλεσμα σε όλους τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, στις Ομάδες Παραγωγών και στα Δημοπρατήρια να προσφέρουν μια μικρή ποσότητα από τα κηπευτικά που συγκομίζουν αυτές τις μέρες προκειμένου να συμπληρωθεί το φορτίο που έχει ζητηθεί.

«Τα φρέσκα κηπευτικά που θα προσφερθούν θα συγκεντρωθούν και θα τυποποιηθούν εθελοντικά στον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Ανατολή" μέχρι το πρωί της Πέμπτης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ταξιδέψουν με το πλοίο και θα παραδοθούν στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε και θα διανεμηθούν από τον τοπικό ΕΕΣ στις 1.000 και πλέον οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Την αποστολή θα συνοδεύουν τρεις εθελοντές από το Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας του ΕΕΣ. Στα χαρτοτελάρα που θα σταλούν στη Θεσσαλονίκη θα περιέχεται ένα σημείωμα με τους χορηγούς και δυο μαντινιάδες φιλίας και αλληλεγγύης προς τους φίλους Θεσσαλονικείς», πρόσθεσε ο κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

Κηπευτικά θα προσφέρουν η ΕΑΣ Ιεράπετρας, ο Α.Σ. "Ανατολή", ο Α.Σ. "Κάμιρος", ο Α.Σ. "Νότος", ο Α.Σ. "Αγροπηγή", ο Α.Σ. "Αγροδίκτυο", ο Α.Σ. Ιεράπετρας (Δ. Βεργάκη), η "Κύρβας" και εκατοντάδες μεμονωμένοι αγρότες που θα προσφέρουν από εκείνα που δεν τους περισσεύουν.

Τη μεταφορά των κηπευτικών προσφέρει η μεταφορική "Σύλλας Λουτσέτης", τα χαρτοκιβώτια η "Unipack Αντώνης Κάκκος", και τις εκτυπώσεις των φυλλαδίων ο Γιάννης Λαμπράκης. Σε εξέλιξη ήταν μέχρι χθες η προσπάθεια να βρεθεί πλοιοκτήτρια εταιρεία για να κάνει χορηγία το ναύλο του φορτηγού ψυγείου από Ηράκλειο προς Πειραιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιεράπετρα πρωταγωνιστεί στην ανθρωπιστική προσφορά, και είναι σίγουρο ότι δε θα είναι η τελευταία. Έχουν προηγηθεί ανάλογες αποστολές κηπευτικών από την Ιεράπετρα προς την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

του Νίκου Πετάση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News