default-image

Ο. Κεφαλογιάννη: "Η Ελλάδα ισχυρή δύναμη του θαλάσσιου τουρισμού"

Ελλάδα
Ο. Κεφαλογιάννη: "Η Ελλάδα ισχυρή δύναμη του θαλάσσιου τουρισμού"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις προοπτικές του θαλάσσιου τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα, αναφέρθηκε η υπουργός τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο Posidonia Sea Tourism foroum 2013, σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής.

Επικαλούμενη πρόσφατα στοιχεία ερευνών, ανάφερε ότι η Μεσόγειος θάλασσα θα έχει τα επόμενα χρόνια μια εκρηκτική ανάπτυξη στο θαλάσσιο τουρισμό. «Η αγορά της Ρωσίας, για παράδειγμα, μπορεί το επόμενο διάστημα να δώσει νέα ώθηση στην αγορά της Ανατολικής Μεσογείου», τόνισε και πρόσθεσε ότι «εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε όλες αυτές τις διαρκείς προκλήσεις». Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση. 

Στο πλαίσιο  αυτό επισήμανε ότι το υπουργείο Τουρισμού επενδύει στο τουριστικό προϊόν της κρουαζιέρας, κρατώντας το συντονιστικό ρόλο του. Και διαβεβαίωσε τον επιχειρηματικό και ναυτιλιακό κόσμο ότι «υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση να αλλάξουμε ότι κρατούσε για τόσα χρόνια καθηλωμένο το θαλάσσιο τουρισμό». Η κυρία Κεφαλογιάννη ξεκαθάρισε ότι η απόφαση είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε μια ισχυρή και σύγχρονη δύναμη του θαλάσσιου τουρισμού, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς, τονίζοντας ότι «Επιδιώκουμε να γίνουν επενδύσεις στη χώρα μας. Τα ξένα κρουαζιερόπλοια να έλθουν στα λιμάνια μας». 

Η υπουργός Τουρισμού προς αυτή τη κατεύθυνση, ζήτησε τη σύστρατευση όλων των δυνάμεων της χώρας. «Χρειαζόμαστε συνεννόηση, κοινωνική ειρήνη, υπευθυνότητα», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε στέλνοντας μήνυμα προς όλους ότι  «σκηνές ταλαιπωρημένων τουριστών σε λιμάνια της χώρας ή κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία δεν πρέπει να επαναληφθούν στην Ελλάδα. Στιγματίζουν την εικόνα της, λειτουργούν υπέρ των ανταγωνιστών μας, γκρεμίζουν κάθε προσπάθεια που με κόπο και θυσίες γίνεται το τελευταίο διάστημα».

Αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξης της κρουαζιέρας, είπε ότι η Πολιτεία θα κάνει ότι της αναλογεί στο θέμα της βελτίωσης των υποδομών. Κάλεσε όμως να πράξουν το ίδιο η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικοί φορείς.

Τέλος αναφέρθηκε και στο ρόλο της πρωτεύουσας στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα, η Αθήνα βρίσκει σιγά-σιγά τους ρυθμούς της. Γίνεται και πάλι μια πόλη ασφαλής, φιλική που μπορεί να υποδεχτεί τους χιλιάδες επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που έρχονται στον Πειραιά. Η Αθήνα το 2013- υπογράμμισε- είναι σε πολύ  καλύτερη κατάσταση από την Αθήνα το 2012. Τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News