Ειδήσεις

Καλυφθείτε: Έρχονται νοτιάδες και Αφρικανική Σκόνη

Αντιμέτωπη με δυνατούς νοτιάδες αναμένεται να έρθει η Κρήτη σε λίγες ώρες σημαίνοντας παράλληλα συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές. Με έκτακτο δελτίο οι μετεωρολόγοι κάνουν αναφορά και στη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης η οποία και για μια ακόμη φορά θα προκαλέσει προβλήματα στην ορατότητα και κυρίως θα δημιουργήσει επιπλοκές στις αεροπορικές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο των ειδικών επισημαίνεται: Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, σφοδροί καταβατικοί Νότιοι άνεμοι αναμένεται να επικρατήσουν κατά την διάρκεια της νύχτας και μέχρι αύριο το απόγευμα σε μεγάλο μέρος της Κρήτης και ιδιαίτερα στα Βόρεια τμήματα του νησιού, όπου η μέση ένταση των ανέμων θα ξεπεράσει τοπικά σε ένταση τα 8 μποφόρ και ενδεχομένως σε ορισμένες περιπτώσεις να αγγίξει τα επίπεδα θύελλας 10 έως 11 μποφόρ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως αναμένεται πολύ αξιόλογη μεταφορά κονιορτού (λεπτής σκόνης) από την περιοχή της Σαχάρας, η οποία κυρίως κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών της Τετάρτης, θα περιορίσει σημαντικά την ορατότητα καθιστώντας αυξημένη την πιθανότητα παροδικών επιπλοκών στις αεροπορικές συγκοινωνίες.

Σχόλια