Ειδήσεις

Αποκάλυψη κυκλώματος που διακινούσε παράνομους μετανάστες

Με την συνεργασία αστυνομικών της Αθήνας και της Κρήτης εξαρθρώθηκε στα Χανιά  κύκλωμα που διακινούσε παράνομους  μετανάστες  προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Στο Αεροδρόμιο των Χανίων συνελήφθησαν  τέσσερις γυναίκες διακινήτριες, οι οποίες συνόδευαν τέσσερις υπηκόους Συρίας, προκειμένου να ταξιδέψουν προς χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης .Επίσης, για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα, συνελήφθησαν τέσσερις  αλλοδαποί, μέσα σε σπίτι στην περιοχή του Ν. Κόσμου Αττικής. Μάλιστα από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι  εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Μεταξύ των κατασχεθέντων είναι 172 ελληνικά και ξένα δελτία αστυνομικής ταυτότητας, 51 διαβατήρια, 64 φωτογραφίες για διαβατήρια, 17 διπλώματα οδήγησης κ.ά.

Σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας :Συνελήφθησαν προχθές  το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων, τρεις  γυναίκες, ηλικίας 25, 40 και 57 ετών και μία 24χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, οι οποίες κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών και πλαστογραφία.

Μαζί με τις γυναίκες αυτές, συνελήφθησαν επίσης και τέσσερις  αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα, τους οποίους συνόδευαν, με σκοπό να διευκολύνουν την έξοδό τους από την Ελλάδα και να ταξιδέψουν προς χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι παραπάνω συλληφθέντες είχαν προμηθευτεί πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία επιχείρησαν να ταξιδέψουν, έναντι χρηματικής αμοιβής, από άτομο στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία και κατόπιν παραγγελιάς (αιτήματος) του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων, πραγματοποίησαν έρευνα, χθες  το μεσημέρι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικία στην περιοχή του Νέου Κόσμου Αττικής.

Μέσα στο σπίτι, συνελήφθησαν επιπλέον τέσσερα  άτομα, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 35 και 26 ετών, ένας 34χρονος υπήκοος Σουηδίας και ένας 29χρονος υπήκοος Ρουμανίας, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συγκεκριμένη οικία, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε αυτήν και κατασχέθηκαν:

?      Εκατό σαράντα οκτώ  ελληνικά Δελτία Αστυνομικής ταυτότητας.

?      Είκοσι τέσσερα  Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας διαφόρων χωρών.

?      Δεκαεπτά  άδειες ικανότητας οδήγησης (παλαιού και νέου τύπου) διαφόρων χωρών.

?      Πενήντα ένα  Διαβατήρια διαφόρων χωρών.

?      Εξήντα τέσσερις φωτογραφίες τύπου ταυτότητας - διαβατηρίου.

?      Δύο  άδειες παραμονής (Σουηδίας, Ισπανίας).

?      Μία ελληνική βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για χορήγηση άδειας παραμονής.

?      Έξι  κινητά τηλέφωνα.

?      Ένας  φορητός Ηλεκτρονικός Υπολογιστής.

?      Μία  κεντρική μονάδα Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

?      Μία  άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

?      Χρηματικό ποσό οκτακοσίων δεκαπέντε  ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Η αστυνομική έρευνα την οποία ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, συνεχίζεται σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σχόλια