default-image

Αέρας ενίσχυσης για τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού

Κρήτη
Αέρας ενίσχυσης για τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει η στρόφιγγα χαμηλότοκων δανείων σε ξενοδοχεία και σε μια ευρεία γκάμα μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων μέσω του Προγράμματος του Υπουργείου Ανάπτυξης για την Ενίσχυση της Νησιωτικής Τουριστικής Επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ αφορά τόσο κεφάλαια κίνησης όσο και επενδύσεις σε νέες και υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις και έρχεται να δώσει τονωτική ένεση και στη Κρήτη.

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού θα μπορούν να λάβουν χαμηλότοκα δάνεια (2,8%) για κεφάλαια κίνησης και επενδύσεις με χρόνο αποπληρωμής τα 4 χρόνια.

Συγκεκριμένα, θα καλυφθεί το 70% της δαπάνης ενώ το υπόλοιπο 30% αφορά την Ιδιωτική συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις για τα χαμηλότοκα δάνεια εκτιμάται ότι ξεκινούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου σε οκτώ τράπεζες, μεταξύ αυτών η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Νίκο Μυρτάκη, πρόκειται για ευέλικτο δάνειο από 10.000 - 30.000 ευρώ, ωστόσο για την τελική έγκρισή του από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, καθοριστικό ρόλο θα παίξει η βιωσιμότητα της τουριστικής επιχείρησης.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News