Ειδήσεις

Εμφανίστηκαν ηλεκτροκίνητα για αποκομιδή "πόρτα με πόρτα"

Έκαναν την εμφάνισή τους τα ειδικά μικρά ηλεκτροκίνητα οχήματα της ΔΕΔΙΣΑ, τα οποία πραγματοποιούν τακτικά δρομολόγια και συγκεντρώνουν τα απορρίμματα από κάθε κατάστημα που έχει κάδους, στα Χανιά.

Σε εφαρμογή τέθηκε από τον Δήμο Χανίων και τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) - από χθες Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 - το πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων «Πόρτα - Πόρτα», στην Πλατεία 1866.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου Χανίων για την συνολική αναβάθμιση της Πλατείας 1866.

«Η προσπάθεια αναβάθμισης της Πλατείας 1866 από πλευράς Δήμου και καταστηματαρχών συνεχίζεται. Σήμερα απομακρύνθηκαν οι κάδοι από την Πλατεία και τις παρόδους της», τόνισε ο κ. Σκουλάκης, ενώ αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Έχουμε προχωρήσει στην αναβάθμιση  του φωτισμού και στο κλάδεμα των δένδρων. Επίσης, μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να τοποθετηθεί Περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας στο πράσινο. Παράλληλα, συνεχίζονται οι τεχνικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να παραχωρηθεί κοινόχρηστος, δημοτικός, χώρος για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων».

«Στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής είναι η ένταξη της Πλατείας 1866 στους χώρους φιλοξενίας και πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους», επεσήμανε ακόμη ο δήμαρχος Χανίων.

Σχόλια