default-image

Σύμβαση για κατασκευή βιολογικού και έργα στον Αποκόρωνα

Κρήτη
Σύμβαση για κατασκευή βιολογικού και έργα στον Αποκόρωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή ενός μεγάλου έργου υποδομής στο Δήμο Αποκορώνου Χανίων, που ήταν αίτημα του δήμου, φορέων, και χιλιάδων κατοίκων της περιοχής, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον δήμαρχο Γρηγόρη Μαρκάκη, παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκου Καλογερή. Πρόκειται για το έργο "Αποχέτευση Γεωργιούπολης και ευρύτερης περιοχής" προϋπολογισμού 18,6 εκ. ευρώ.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από το "Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013" θα οδηγήσει στη συλλογή, μέσω δικτύου κλειστών αγωγών, των αστικών υγρών λυμάτων από τους οικισμούς Γεωργιούπολη (διανοιγμένοι οδοί σχεδίου), Καβρός (διανοιγμένοι οδοί σχεδίου), Βρύσες (έδρα δήμου Αποκορώνου) και Μουρί-Κάβαλλος καθώς και την παραλιακή τουριστική ζώνη του κόλπου Αλμυρού (από το πολεοδομικό σχέδιο Γεωργιούπολης μέχρι και τα όρια της περιφερειακής ενότητας Χανίων εκατέρωθεν του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) όπου καθορίζονται χρήσεις τουρισμού βάσει της ΖΟΕ και του ΣΧΟΟΑΠ και υφίστανται και αναπτύσσονται ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Επίσης το μεγάλο αποχετευτικό έργο θα καλύψει την ευρύτερη παραλίμνια οικιστική και τουριστική ζώνη της λίμνης Κουρνά (στην οποία δραστηριοποιούνται κυρίως επιχειρήσεις εστίασης). Τα υγρά λύματα θα οδηγούνται μέσω του δικτύου αγωγών στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και κατόπιν τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται κατά προτεραιότητα για αρδευτικούς σκοπούς, και εναλλακτικά στο θαλάσσιο αποδέκτη μέσω αγωγού μήκους 1.200 μέτρων.

Τεχνικά στοιχεία έργου

Συνολικό μήκος αγωγών (μελέτης)

41816 μέτρα

Μήκος αγωγού τελικής διάθεσης

1205 μέτρα

Συνολικός αριθμός αντλιοστασίων

Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΕΡΓΩΝ:

? Υποέργο 1: «Αποχέτευση Γεωργιούπολης και ευρύτερης περιοχής - Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων» προυπολογισμός 6,7 εκ. ευρώ

? Υποέργο 2: «Αποχέτευση Γεωργιούπολης και ευρύτερης περιοχής - Αντλιοστάσια, φρεάτιο φόρτισης, δίκτυα αγωγών συλλογής και αγωγός τελικής διάθεσης» προϋπολογισμός 11,6 εκ. ευρώ

? Υποέργο   3: «Αποχέτευση Γεωργιούπολης και ευρύτερης περιοχής - Σύνδεση ΟΚΩ» προϋπολογισμός 200 χιλ. ευρώ

? Υποέργο  4: «Αποχέτευση Γεωργιούπολης και ευρύτερης περιοχής - εργασίες αρχαιολογίας» προϋπολογισμός 100 χιλ. ευρώ

Σύνολο: 18,6 εκ. ευρώ.

Στην σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης στην Περιφέρεια Κρήτης παρόν ήταν και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Γιώργος Παπαδάκης.

Υπογραφή συμβάσεων για συντήρηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού και τεχνικών έργων απορροής όμβριων στο επαρχιακό δίκτυο της ΠΕΗ.

Επίσης σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε άλλες δυο συμβάσεις και συγκεκριμένα:

- Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου 2012» προϋπολογισμού 31.703 ευρώ

- Υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης του έργου «Κατασκευή τεχνικών έργων απορροής όμβριων στο επαρχιακό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου 2011» προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News