default-image

"Δεν τη χτύπησα, έπεσε" λέει ο Βρετανός-Συγκλονίζει η δίκη

Κρήτη
"Δεν τη χτύπησα, έπεσε" λέει ο Βρετανός-Συγκλονίζει η δίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πολύ αργούς ρυθμούς, λόγω της διαδικασίας της μετάφρασης - αφού όλη η δίκη μεταφράζεται και στα αγγλικά - αλλά συγκλονιστικές καταθέσεις εκδικάζεται η υπόθεση του νεαρού Βρετανό που κατηγορείται ότι το 2010 και ενώ βρισκόταν για διακοπές στα Μάλια ξυλοκόπησε άγρια οδηγώντας στο θάνατο την κοπέλα του.

"Να μάθουμε την αλήθεια"

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στην αίθουσα είναι δραματικές. Ο δικηγόρος της άτυχης Τσέλσι Αχιλλέας Κυριάκος ανέφερε ότι «η οικογένεια θέλει να βρει το δίκιο της, να μάθει τι έχει συμβεί και για ποιο λόγο εντοπίστηκαν τα χτυπήματα στο σώμα της Τσέλσι. Η κοπέλα δε μεταφέρθηκε, όμως, αμέσως στο νοσοκομείο. Ξέρουμε ότι χτυπήθηκε τέσσερις μέρες πριν, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση. Πέρασε μαρτυρικές μέρες, καθώς βρισκόταν στο δωμάτιο και πονούσε. Τελικά υπέστη χολική περιτονίτιδα», σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο.

Το πρωί κατέθεσαν μάρτυρες και η μητέρα της άτυχης κοπέλας.

"Δεν τη χτύπησα, έπεσε"

Σύμφωνα πάντως, με το δικηγόρο του κατηγορούμενου ο νεαρός Βρετανός δεν την χτύπησε ποτέ και δηλώνει αθώος. Όπως δηλώνει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου:

«Δεν την χτύπησε ποτέ και αυτό θα αποδειχθεί με μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει περιστατικό βίας μεταξύ τους. Υπάρχουν δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις και βάσει των ιατρικών δεδομένων που υπάρχουν, προκύπτει πρόβλημα με την ελληνική ιατροδικαστική έκθεση. Το θύμα είχε πέσει 10 μέρες πριν από το θάνατό του και ο κατηγορούμενος και οι φίλοι του προσπάθησαν να την πείσουν να πάνε στο νοσοκομείο».

Η δίκη διεκόπη για 20 λεπτά για να συνεχιστεί με καταθέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News