Ειδήσεις

Αγώνες υπερελαφρών αεροσκαφών για τη Μάχη της Κρήτης

Η επέτειος της Μάχης της Κρήτης γιορτάστηκε με λαμπρότητα στο νότο της Κρήτης με πληθώρα εκδηλώσεων σε Τυμπάκι, Καμάρες και Αγία Βαρβάρα. Επίσης ο ΕΕΣ Μοιρών ήταν παρόν στον καθαρισμό του βυθού στο Λιμάνι του Κόκκινου Πύργου και φέτος αλλά και στο στήσιμο ραμπών για την πρόσβαση των ΑμεΑ στην θάλασσα.

Αγώνες Κυπέλλου Υπερελαφρών Αεροσκαφών Φαιστός 2013

Η Αερολέσχη ΤΑΛΩΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου, διοργάνωσαν στις 25-26 Μαΐου 2013 στο αεροδρόμιο Τυμπακίου το 1ο κύπελλο ΦΑΙΣΤΟΣ 2013 (First AERORALLY 2013). Διεξήχθησαν αγώνες Κυπέλου μεταξύ Υπερελαφρών Αεροσκαφών στις κατηγορίες AL1, AL2, WL1, WL2 αλλά και εκδηλώσεις εν όψει της επετείου της Μάχης της Κρήτης. Το τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών με συνολικά πάνω από 20 Εθελοντές Σαμαρείτες και Νοσηλευτές του τμήματος κάλυψε υγειονομικά τους αγώνες και τις δύο ημέρες αλλά και την εκδήλωση για την μάχη της Κρήτης όπου τους απονεμήθηκε Τιμητικό δίπλωμα Συμμετοχής από την Αερολέσχη Τάλως αλλά και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου.

8ος Δρόμος Θυσίας Πεσόντων Μάχης Κρήτης

Στην Αγία Βαρβάρα για 8η χρονιά φέτος πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου στη μνήμη των αγωνιστών που έχασαν τη ζωή τους στη Μάχη της Κρήτης την Κυριακή 26 Μαΐου. Ο ΕΕΣ Μοιρών ανέλαβε την υγειονομική κάλυψη του παιδικού αγώνα μήκους 1 χλμ αλλά και του αγώνα ανωμάλου δρόμου ενηλίκων σε βουνό, μήκους 16χλμ με συνολικά 18 Εθελοντές Σαμαρείτες. Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας «Το κέντρο της Κρήτης» τίμησε τον Ερυθρό Σταυρό Μοιρών με Τιμητικό Δίπλωμα Συμμετοχής, Μετάλλιο και Πλακέτα.  

Παιδικοί Αγώνες Ποδοσφαίρου Τυμπακίου

Στο βοηθητικό γήπεδο του Αθλητικού Ομίλου Τυμπακίου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Μαΐου παιδικοί αγώνες ποδοσφαίρου, όπου οι Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών είχαν αναλάβει την υγειονομική κάλυψη.

Μνημόσυνο Πεσόντων στις Καμάρες

Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι του Ε.Ε.Σ Μοιρών και στις Καμάρες Δήμου Φαιστού στο Μνημόσυνο Πεσόντων, των τοπικών ηρώων που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην Μάχη της Κρήτης.

Ράμπες ΑμΕΑ σε Κόκκινο Πύργο, Καλαμάκι, Μάταλα

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" αλλά και την συνδρομή των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Μοιρών στήθηκε και λειτούργησε και φέτος η ράμπα στην παραλία Καταλυκή στον Κόκκινο Πύργο Δήμο Φαιστού για την πρόσβαση των ΑμεΑ στην θάλασσα την Παρασκευή 24 Μαΐου, ενώ την Κυριακή 26 Μαΐου η επιχείρηση συνεχίστηκε και στο Καλαμάκι και στη συνέχεια στα Μάταλα όπου φέτος για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν ράμπες πρόσβασης των ΑμεΑ στη θάλασσα, σε κεντρικά σημεία.

Καθαρισμός στο Λιμάνι του Κόκκινου Πύργου

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες βοήθησαν στον καθαρισμό εντός και εκτός θαλάσσης την Κυριακή 25 Μαΐου σε επιχείρηση "σκούπα" στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου. Την δράση οργάνωσε ο  Λιμενικός Σταθμός Κόκκινου Πύργου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Μοιρών, την καταδυτική ομάδα του εκπαιδευτή Μανώλη Κουλεντάκη, τους αλιείς της περιοχής και το Δήμο Φαιστού. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις δέκα το πρωί με τη συμμετοχή 10 Εθελοντών Σαμαρειτών. Το «υποθαλάσσιο» έργο τους λόγω των θολών νερών δυσκόλεψε, αλλά ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Σχόλια