default-image

Κατασχέθηκαν 37 "φρουτάκια" - Με φορτηγό η μεταφορά

Κρήτη
Κατασχέθηκαν 37 "φρουτάκια" - Με φορτηγό η μεταφορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε παράδεισο παράνομου τζόγου είχε μετατραπεί πολυχώρος στο Ηράκλειο. Οι αστυνομικοί μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου εντόπισαν κατάστημα, μέσα στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια. Kατέσχεσαν ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά 37 μηχανήματα με λογισμικό πρόγραμμα τύπου "φρουτάκια".

Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, μέσα στο κατάστημα εντοπίστηκαν κρυφές είσοδοι, ώστε η παράνομη δραστηριότητα να μην γίνονταν αντιληπτή από αδιάκριτα βλέμματα.

Για τη μεταφορά των παρανόμων παιχνιδομηχανών χρειάστηκε να επιστρατευτεί μεγάλο φορτηγό του δήμου για να μεταφερθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί κουβαλούσαν το ένα μηχάνημα μετά το άλλο και τελειωμό δεν είχαν.

Όπως απεδείχθη κατά τον αστυνομικό έλεγχο το κατάστημα στερούνταν και απαραίτητων εγγραφών. Οι άνδρες της Ασφάλειας Ηρακλείου φόρεσαν χειροπέδες σε τόσο σε 27χρονη υπεύθυνη του καταστήματος όσο και σε έναν 42χρονο λάτρη του παράνομου τζόγου.

Αναζητάτε ακόμη μια 37χρονη από τη Βουλγαρία, που σύμφωνα με πληροφορίες, η άδεια λειτουργίας του καταστήματος είναι στο όνομα της. Η έφοδος στο μίνι καζίνο στο Ηράκλειο έγινε όταν αστυνομικός υποδύθηκε τον πελάτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, δύο άτομα μια 27χρονη και ένας 42χρονος, για παράβαση του Ν. περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση των παράνομων ηλεκτρονικών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας 37χρονης αλλοδαπής υπηκόου Βουλγαρίας, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο και κατελήφθησαν η 27χρονη, ως υπεύθυνη καταστήματος να έχει εγκαταστήσει τριανταεπτά (37) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, απαγορευμένων παιγνίων διαφόρων τύπων (φρουτάκια), τα οποία είχε θέσει σε λειτουργία και ήταν σε κατάσταση αναμονής, πρόσφορα προς άμεση χρήση από θαμώνες του καταστήματος, ενώ ο 42χρονος συλληφθείς κατελήφθη να μετέχει ως παίχτης.

Τα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, ήταν τοποθετημένα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στον πρώτο όροφο του καταστήματος και για την είσοδο, στην εν λόγω αίθουσα απαιτείτο, προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ υπαλλήλου του ισογείου με αυτόν του πρώτου ορόφου, ο οποίος στην συνέχεια διερχόταν από κρυφή καλυπτόμενη θωρακισμένη πόρτα εισόδου, στην οποία είχε τοποθετηθεί κουδούνι, όπου με την χρήση αυτού, ταυτόχρονα εντός της αιθούσης, άναβε φωτεινός δέκτης (φάρος περιπολικού), ο οποίος προειδοποιούσε τους ευρισκομένους εντός της αίθουσας, ενώ περιμετρικά αυτής, υπήρχαν έξι (6) διαφορετικές κρυφές έξοδοι, ώστε με αυτόν τον τρόπο να μην είναι προσιτή, η είσοδος σε οποιοδήποτε θαμώνα του καταστήματος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των τριακοσίων εβδομήντα ενός (371) ευρώ, ως προερχόμενο από την διενέργεια των απαγορευμένων τυχερών παιγνίων.

Επιπλέον το εν λόγω κατάστημα στερείται αδείας ιδρύσεως και λειτουργίας, από την αρμόδια δημοτική Αρχή καθώς και άδεια μουσικών οργάνων και ΑΕΠΙ.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News