default-image

Το... "μπαμπούλα" FIFA-UEFA προτάσσει η ΕΠΟ!

Ποδόσφαιρο
Το... "μπαμπούλα" FIFA-UEFA προτάσσει η ΕΠΟ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αποκλεισμό απ' όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απειλούνται οι ελληνικές ομάδες, αλλά και η Εθνική, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, αν κι εφόσον γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς!

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιώργος Σαρρής στη διάρκεια του Δ.Σ., η FIFA και η UEFA έχουν ενημερωθεί εγγράφως για τις κινήσεις των δύο Ενώσεων και σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, αν τυχόν τα δικαστήρια τις δικαιώσουν και ορίσουν προσωρινή διοίκηση, τότε οι ελληνικές ομάδες θα αποκλειστούν από τα Κύπελλα Ευρώπης, καθώς οι Ομοσπονδίες δεν αναγνωρίζουν τις προσωρινές διοικήσεις...

Ταυτόχρονα, στις 15:30 της Δευτέρας έφτασε στα γραφεία της ελληνικής ομοσπονδίας έγγραφο από τη FIFA, σύμφωνα με την οποία η παγκόσμια Ομοσπονδία ενημέρωνε εγγράφως γι αυτή την απόφαση, εφόσον υπάρξει προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ... Βάσει του εγγράφου, καλείται η ΕΠΟ να επιβάλει κυρώσεις στις δύο Ενώσεις που έχουν προσφύγει, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έχει η ίδια κυρώσεις.

Αν η ΕΠΟ κάνει πράξη την εντολή αυτή, τότε θα πρέπει να αποβάλει από τα μητρώα της τις ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς, που σημαίνει ότι θα αποκλειστούν και οι ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα! (π.χ. Εργοτέλης και ΟΦΗ που ανήκουν στην ΕΠΣ Ηρακλείου).

Από την άλλη βεβαίως, με δεδομένα τα όσα υποστηρίζει ο Γιώργος Σαρρής, το ερώτημα είναι πως γίνεται η FIFA και η UEFA να μην αναγνωρίζει τις προσωρινές διοικήσεις, αλλά να αναγνωρίζει μια διοίκηση που μπορεί να είναι παράνομη ή παράτυπη, αν αυτό αποφασίσει το αρμόδιο ελληνικό δικαστήριο. Πάντως για άλλη μια φορά η διοίκηση της ΕΠΟ προτάσει τον... μπαμπούλα FIFA-UEFA θέλοντας να... καλύψει δικές της αμαρτίες.

«Κανένα χαρτί στην ΕΠΟ»

Μάλιστα, η αντιπολίτευση της ΕΠΟ, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να έχει αποσταλεί στην ΕΠΟ από τη FIFA ή την UEFA, ενώ αμφισβητείται έντονα ακόμη και η ενημέρωση που φέρεται να έχουν η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για το θέμα!

Σύμφωνα με την καταγγελία των δύο Ενώσεων, κατηγορούν τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, ότι προσέλαβε την ανιψιά του με μηνιαίο μισθό που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, ενώ καταγγέλλουν ότι μετά την εκλογή της στις αρχαιρεσίες της 6ης Οκτωβρίου του 2012, η νέα διοίκηση έχει προβεί σε σειρά παραβάσεων που είναι αμφισβητήσιμες και θα έπρεπε να οδηγήσουν σε νέες εκλογές.

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν:

-ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα βάσει του καταστατικού για τη θέση που κατέχει (πτυχίο ΑΕΙ και ξένης γλώσσας)

-τροποποιήθηκε ο Κανονισμός Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, με την υπογραφή του «ποδοσφαιρικού μνημονίου», κατά παράβαση των κανονισμών.

-η συγχώνευση Γ' και Δ' Εθνικής σε μία κατηγορία, έγινε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου κατά παράβαση των κανονισμών.

-η σύμβαση με το Travel Plan που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση και εφαρμόζεται από την παρούσα, δεν πέρασε από το Δ.Σ. της ΕΠΟ.

-σε κάθε Δ.Σ της ΕΠΟ, παρίστανται εκ περιτροπής πέντε αναπληρωματικά μέλη, των οποίων η αποζημίωση βαραίνει την Ομοσπονδία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News