Ειδήσεις

Ημερίδα για καρδιοπάθειες και την πνευμονική υπέρταση

Η Ελληνική καρδιολογική εταιρία κάθε χρόνο υλοποιεί έναν από τους βασικούς σκοπούς της εκπαίδευσης και συνεχούς επιμόρφωσης των Καρδιολόγων και Ιατρών άλλων Ειδικοτήτων της περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό φέτος οργανώνει την

Ημερίδα στις Συγγενείς Καρδιοπάθειες και την Πνευμονική Υπέρταση στις 15 Ιουνίου 2013 και ώρα 09.00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά.

Οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες είναι παθήσεις της καρδιάς που υπάρχουν στη γέννηση του παιδιού και οφείλονται σε ανώμαλη κατασκευή της καρδιάς στην εμβρυϊκή ζωή. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας γεννιούνται 1000 μωρά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες ενώ 40.000 - 50.000 έφηβοι και ενήλικοι πάσχουν από αυτές.

Οι περισσότεροι ασθενείς με Συγγενείς Καρδιοπάθειες φτάνουν στην ενήλικο ζωή.

Η πνευμονική υπέρταση επιπλέκει ορισμένες συγγενείς καρδιοπάθειες και επιβαρύνει την πρόγνωση.

Η έγκαιρη διάγνωση, η κατάλληλη χειρουργική και φαρμακευτική αντιμετώπιση, η μακροχρόνια επιμελής παρακολούθηση από ειδικά κέντρα συγγενών καρδιοπαθειών, καθώς και η ευαισθητοποίηση των πασχόντων μπορούν να τους προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής και μεγαλύτερη επιβίωση.

Στην ημερίδα θα αναλυθεί ο τρόπος προσέγγισης των συγγενών καρδιοπαθειών από τη βρεφική ηλικία έως την ενήλικη ζωή καθώς και τα νέα δεδομένα για την πνευμονική υπέρταση τόσο στις συγγενείς καρδιοπάθειες όσο και σε άλλους πληθυσμούς ασθενών.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει θέματα εξαιρετικά ενδιαφέροντα τόσο για τους καρδιολόγους όσο και για τους παιδιάτρους και πνευμονολόγους.

Σχόλια