Ειδήσεις

"Η φάρμα του Διαδικτύου" με τη στήριξη της Google

Με τη θεατρική παράσταση η "Φάρμα του Διαδικτύου" η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Google και τον οργανισμό Saferinternet, προσπαθεί να συμβάλλει στην ενημέρωση των μαθητών για τους κινδύνους που μπορεί να παραμονεύουν στο διαδίκτυο.

Η εκδήλωση, η οποία φιλοξενείται απόψε στο κινηματοθέατρο "Αστόρια", τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και θα επαναληφθεί αύριο στα Χανιά.

Υπολογίζεται ότι στην 1 στα 100 παιδιά νηπιακής ακόμη ηλικίας  διαθέτει κινητό τηλέφωνο, ενώ 4 στα 20 παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο διαθέτουν σελίδα στο Facebook.

Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Google Ελλάδας- Κύπρου και Βαλκανίων, κ. Διονύσης Κολοκοτσάς, οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο είναι υπαρκτοί όσο και στην καθημερινή ζωή και οι γονείς πρέπει να είναι σε θέση να την προλαμβάνουν.

Ωστόσο όπως δείχνουν τα στοιχεία του παγκόσμιου οργανισμού οι ενήλικες, οι γονείς εν προκειμένω, παραμένουν "ψηφιακά αναλφάβητοι" αδυνατώντας να κατανοήσουν και να εντοπίσουν τις πηγές κινδύνου.

Σχόλια