default-image

Έκλεψαν την παράσταση κρητικό λάδι, τυρί και βότανα

Κρήτη
Έκλεψαν την παράσταση κρητικό λάδι, τυρί και βότανα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με εξαιρετικές εντυπώσεις από επισκέπτες και συμμετέχοντες επισφραγίστηκε η επιτυχημένη παρουσία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με δικό του περίπτερο στην παγκρήτια έκθεση «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση» που διοργανώθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Tae Kwon Do στην Αθήνα από τις 24 έως τις 27 Μαΐου.

Η συμμετοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στην έκθεση ανέδειξε τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις, τόσο του πρωτογενούς όσο και του δευτερογενούς τομέα, που είχαν αποδεχτεί την πρόσκληση του Δήμου και προώθησαν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερό του. Συγκεκριμένα, στο περίπτερο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας φιλοξενήθηκαν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από την παραγωγή παραδοσιακών αλλαντικών και τυροκομικών προϊόντων, την παραγωγή και τυποποίηση εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, την παραγωγή και τυποποίηση βοτάνων, καθώς και την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία φυτικών καλλυντικών προϊόντων.

Η συνεργασία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με τις επιχειρήσεις της περιοχής είχε ως στόχο την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους εκπροσώπους της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς. Άλλωστε η παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής είναι ευρεία και γνωστή, με υψηλής ποιότητας προϊόντα, αναγνωρισμένα πανελλαδικά. Με αυτό το γνώμονα, σκοπός της συμμετοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στην έκθεση ήταν αφενός το άνοιγμα νέων αγορών στο εσωτερικό και αφετέρου η επαφή των ξένων εισαγωγέων με τους τοπικούς παραγωγούς-τυποποιητές για την προώθηση των προϊόντων της περιοχής στο εξωτερικό.

Στο περίπτερο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας βρίσκονταν και οι εκπρόσωποι των τοπικών επιχειρήσεων, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να ενημερωθούν για τον πλούτο και την αξία των εκλεκτών Κρητικών προϊόντων και φέρνοντάς τους σε επαφή με τον τρόπο που παράγονται. Επιπλέον, στη διάρκεια της διοργάνωσης οι επιχειρηματίες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με εκπροσώπους από δίκτυα διανομών τόσο της Ελλάδας όσο και χωρών του εξωτερικού, προβάλλοντας τα προϊόντα τους και αναβαθμίζοντας την εμπορική δυναμική τους.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, κατακλύζοντας το χώρο του, όπου όχι μόνο δοκίμασε τις μοναδικές γεύσεις της παραδοσιακής κρητικής αλλαντοποιίας και τυροκομίας, αλλά επιπλέον γεύτηκε το παραδοσιακό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. του αγροτικού συνεταιρισμού Θραψανού, ήρθε σε επαφή με τα εξαιρετικά βότανα της κρητικής γης και γνώρισε τις ευεργετικές δυνατότητες των φυτικών καλλυντικών. Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσα από έντυπο πληροφοριακό υλικό για τις περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, την παράδοση, τον πολιτισμό, την ιστορία, τη φύση, τα τοπικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, την κρητική διατροφή, αλλά και τις ποικίλες δυνατότητες για διακοπές και εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, ο οποίος άλλωστε βραβεύτηκε πρόσφατα ως ευρωπαϊκός προορισμός αριστείας.

Αναλυτικά, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο περίπτερο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους έχουν ως εξής:

• «Αγροτικός Συνεταιρισμός Θραψανού»

 Τυποποιημένο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π.

 • «Ίνατος» Καλλιέργεια, παραγωγή και συσκευασία βοτάνων

 Δνση: Αρκαλοχώρι Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Νομός Ηρακλείου Κρήτης.

• «Αφοί Κασσάκη ΟΕ» Καπνιστά Προϊόντα Κρέατος

• «Πηγάκης Ο.Ε.» (Μ. Πηγάκης - Μ. Καλογεράκη Ο.Ε.)

 Πρότυπη Μονάδα Παραγωγής Κρεατοπαρασκευασμάτων & προϊόντων θερμικής επεξεργασίας με βάση το κρέας.

• «Αγροκτήματα Μανουρά Α.Ε.»

Εμπόριο Τυροκομικών Προϊόντων

• «25 A» Φυσικά Καλλυντικά Προϊόντα Κρήτης

Η έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση» συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και την PromExpo και τελούσε υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, της Παγκρήτιας Ένωσης, των Επιμελητηρίων Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, καθώς και των παρακάτω διμερών Επιμελητηρίων: ΕλληνοΚινεζικού,ΕλληνοΡωσικού, Ελληνο-Ιταλικού, Ελληνο-Γερμανικού, Ελληνο-Βραζιλιανού, Ελληνο-Καναδικού, Αραβο-Ελληνικού και της Ελληνο-Σερβικής Εμπορικής και Βιομηχανικής Ένωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News