default-image

Για προσωρινό "λουκέτο" στην ΕΡΤ συζήτησαν στο Μαξίμου

Ελλάδα
Για προσωρινό "λουκέτο" στην ΕΡΤ συζήτησαν στο Μαξίμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις και πανικό στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ προκαλούν πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες οποία σε συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συζητήθηκε σενάριο προσωρινού κλεισίματος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ώστε να επανασχεδιαστεί εξ αρχής η λειτουργία της με 2.000 λιγότερους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews, το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τον περασμένο Απρίλιο και τέθηκε από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να υπάρξει «βέτο» από πλευράς Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη. Απλώς η συζήτηση παραπέμφθηκε για το μέλλον. Το θέμα επιστρέφει στην επικαιρότητα, με αφορμή την κυβερνητική δέσμευση απέναντι στην τρόικα για αποχώρηση 4.000 υπαλλήλων εντός του 2013 και 15.000 συνολικά εντός του 2014.

Μιλώντας στο Βήμα, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π.Καλφαγιάννης επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ.Κεδίκογλου ο οποίος δήλωσε άγνοια σχετικά με το θέμα. Επίσης πριν λίγο καιρό ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι «δεν ήρθα για να κλείσω την ΕΡΤ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News