default-image

Ζούσε μέσα στα δημόσια ουρητήρια!

Ηράκλειο
Ζούσε μέσα στα δημόσια ουρητήρια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε σπίτι είχε μετατρέψει εδώ και αρκετούς μήνες, τα δημόσια  ουρητήρια μπροστά από το κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης",  άστεγος ηλικιωμένος. Παρότι τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ήταν εμφανή αρνιόταν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Για τη διάσωση του μετά από εισαγγελική παρέμβαση επιστρατεύτηκε το ΕΚΑΒ η πυροσβεστική και η αστυνομία. Η επιχείρηση δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ο ηλικιωμένος δεν ήταν συνεργάσιμος και η πρόσβαση στο χώρο ήταν δύσκολη λόγω της έντονης δυσοσμίας και των σκουπιδιών μέσα στα οποία ζούσε.  

Ο άνθρωπος ήταν φανερά καταβεβλημένος, μέσα στα σκουπίδια και την αφόρητη δυσοσμία δεν είχε πια ούτε καν τη δύναμη να περπατήσει. Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρουν όσοι ήξεραν τον τρόπο ζωής  του, δεν είχε την αντοχή ούτε να βγει για να αναζητήσει τροφή και νερό.

Σοκαρισμένοι όσοι εκείνη την ώρα έτυχε να βρίσκονται στο Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης", δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως εν έτη 2013 στην καρδιά του Ηρακλείου ένας ανήμπορος ηλικιωμένος ζούσε σαν τρωγλοδύτης.

Εκτός από την δική του ζωή, που κινδύνευε λόγω των συνθηκών που ο ίδιος είχε διαμορφώσει, ο χώρος πια έθετε σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία. Μια ανάσα από την τρώγλη που είχε δημιουργήσει έπαιζαν μικρά παιδιά.

Ο άνδρας με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News