default-image

Στα χαρτιά λέει η τρόικα ότι είναι η απελευθέρωση των επαγγελμάτων

Ελλάδα
Στα χαρτιά λέει η τρόικα ότι είναι η απελευθέρωση των επαγγελμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή στάση κρατά η τρόικα στο θέμα της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων καθώς θεωρεί πως επαγγέλματα όπως αυτά των δικηγόρων, συμβολαιογράφων, γιατρών, μηχανικών, ορκωτών λογιστών κλπ έχουν ανοίξει στα «χαρτιά» και στην ουσία τα εμπόδια των παρελθόντων ετών παραμένουν.

Τα στελέχη ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ εκφράζουν αντιρρήσεις και για τα αρχικά ευρήματα έρευνας πεδίου του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) σχετικά με την απελευθέρωση επαγγελμάτων και ζητούν να υπάρξουν έρευνες κοινού για το συγκεκριμένο θέμα.

Σημειώνεται πως ΔΝΤ και ΕΕ θεωρούν πως η αποτυχία στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων είναι ένας από τους λόγους που διατηρούνται ακόμη σε υψηλά επίπεδα οι τιμές στην αγορά, παρά τη μείωση του κόστους εργασίας το οποίο έχει υποχωρήσει κατά 20% από τη αρχή της κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», σε σύσκεψη στελεχών της τρόικας με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διαπιστώθηκε πλήρης απόκλιση απόψεων για την πρόοδο που έχει συντελεσθεί στο θέμα της απελευθέρωσης των υπηρεσιών με τους δανειστές να θεωρούν πως τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δείχνουν ότι το 72% των κλειστών επαγγελμάτων έχει ήδη ανοίξει (247 από τα συνολικά 343) δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως στο επόμενο διάστημα η πρόοδος θα είναι πιο εμφανής και οι αντιρρήσεις της τρόικας θα καμφθούν.

In.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News