default-image

"Δικαίωμα του να φύγει" απάντησε η Έδρα στην αποχώρηση του Άκη Τσοχατζόπουλου

Ελλάδα
"Δικαίωμα του να φύγει" απάντησε η Έδρα στην αποχώρηση του Άκη Τσοχατζόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τοποθέτηση της Έδρας στην απόφαση του Άκη Τσοχατζόπουλου να αποχωρήσει από τη δίκη έως ότου κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM1, ήταν άμεση και όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος «είναι δικαίωμά του να αποχωρήσει, αλλά ο κατηγορούμενος υποχρεούται να παραμείνει και να ακούσει τους μάρτυρες, την πολιτική αγωγή, έστω και εάν βάλει ωτοασπίδες στα αυτιά του, έστω και εάν λύνει σταυρόλεξα», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «είναι απαραίτητη η παρουσία του» στο δικαστήριο.

«Επισημαίνω αυτό είναι ένα ποινικό δικαστήριο και εδώ μας ενδιαφέρουν μόνο τα ποινικά στοιχεία αυτής της απόφασης», είπε ο πρόεδρος λίγο πριν φύγει από την αίθουσα ο πρώην υπουργός. «Είμαστε μόλις στον πρώτο μάρτυρα. Αφήστε να γίνει η διαδικασία και θα τα δούμε. Δεν υπάρχουν εδώ σκιές. Όποιος είναι αθώος θα πάει στο καλό και όποιος είναι ένοχος θα πληρώσει το τίμημα», ανέφερε.

Η τακτική εισαγγελέας κ. Αδειλίνη ανέφερε ότι είναι δικαίωμα του κατηγορούμενου να αποχωρήσει από τη διαδικασία, ενώ επεσήμανε ότι αντικείμενο της υπόθεσης είναι ένα σκάνδαλο διαφθοράς και έτσι ο κόσμος «θα περίμενε από τον υπουργό του να στηθεί απέναντι στο δικαστήριο και να αντικρούσει τις κατηγορίες και να πει ότι είναι αθώος».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την κατάθεση του μάρτυρα Παναγιώτη Βλάχου, στελέχους ΦΑΕΕ, συμβούλου του ανακριτή σε οικονομικά θέματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News