default-image

Στην Κρήτη η πρέσβης της Αυστραλίας για τη Μάχη της Κρήτης

Κρήτη
Στην Κρήτη η πρέσβης της Αυστραλίας για τη Μάχη της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, A.E. κ. Τζένη (Πολυξένη) Μπλούμφιλντ, θα επισκεφθεί την Κρήτη στις 25-28 Μαΐου 2013, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της 72ης επετείου της Μάχης της Κρήτης.  

Η Πρέσβης θα παρευρεθεί στην εκδήλωση μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνο-Αυστραλιανό Μνημείο στις 25 Μαΐου στις 12:00 στο Ρέθυμνο όπου θα απευθύνει χαιρετισμό.

Η συμμετοχή των Αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων στη Μάχη της Κρήτης αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην κοινή ιστορία των δύο χωρών, καθώς χιλιάδες Αυστραλοί στρατιώτες πολέμησαν στην Κρήτη για να εμποδίσουν τη ναζιστική επέλαση.

Η Μάχη της Κρήτης άλλαξε βαθύτατα τις σχέσεις των δύο λαών. Οι αναρίθμητες προσωπικές ιστορίες Αυστραλών πολεμιστών που πολέμησαν δίπλα στον ατρόμητο Κρητικό λαό και βίωσαν τη γενναιότητα των Κρητικών που, αψηφώντας τον κίνδυνο, τους βοήθησαν να διασωθούν, έχουν διαδοθεί από γενιά σε γενιά. Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της προσωπικής και οικογενειακής ιστορίας χιλιάδων Αυστραλών, αλλά και σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Αυστραλίας.

Κατά την επίσκεψή της, η πρέσβης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα συμμετάσχει ως κύρια ομιλήτρια σε εκδήλωση που συνδιοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Αυστραλίας και η Πρεσβεία της Αυστραλίας, με θέμα "Αυστραλία και Κρήτη: Επιχειρηματικότητα, Ανάπτυξη, Προοπτικές".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου στις 19.30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.  

Η επιτυχία που σημειώνουν οι Κρητικές εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται στην ανταγωνιστική αγορά της Αυστραλίας καθώς και το αυξημένο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται και από άλλες επιχειρήσεις, αναδεικνύει τις προοπτικές που υπάρχουν για την περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων των δύο χωρών.  

Η δραστήρια Κρητική κοινότητα της Αυστραλίας συνεχίζει να συμβάλει δυναμικά στην αυστραλιανή κοινωνία και την οικονομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News