default-image

Διευκρινήσεις για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων σε έντυπη μορφή

Οικονομία
Διευκρινήσεις για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων σε έντυπη μορφή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης εξέδωσε σήμερα εγκύκλιο σχετική με την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2013, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.

Αν και στη σχετική εγκύκλιο τονίζεται πως οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013 υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ξεκαθαρίζεται πως σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την ΓΓΠΣ ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι κωδικοί των χρηστών του TaxisNet που αυτή τη στιγμή κάνουν χρήση των υφισταμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα διατηρηθούν σε ισχύ μέχρι και την 30η Αυγούστου 2013 και θα μπορούν να υποβάλλουν κάθε είδους δήλωση.

Ακόμη, αναφέρεται πως τόσο οι αρχικές εμπρόθεσμες δηλώσεις όσο και εκπρόθεσμες δηλώσεις των φυσικών προσώπων, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου. Αντιθέτως οι συμπληρωματικές και τροποποιητικές δηλώσεις θα υποβάλλονται χειρόγραφα στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ..

Τέλος, οι δηλώσεις των αποβιωσάντων υποβάλλονται αποκλειστικά χειρόγραφα στην αρμόδια εφορία και στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση του τμήματος Μητρώου της Δ.Ο.Υ του αποβιώσαντος πριν από την υποβολή της δήλωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News