Ειδήσεις

Βρετανικό ενδιαφέρον για την επένδυση Τοπλού και μέσω πρέσβη

Το βρετανικό ενδιαφέρον για την εξέλιξη της επένδυσης στη Μονή Τοπλού, εξέφρασε σήμερα ο πρέσβης της χώρα στην Αθήνα, John Kittmer, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη. Όπως είπε υπάρχει αισιοδοξία πως το έργο θα προχωρήσει πλέον απρόσκοπτα, καθώς αυτό επιθυμεί και η ελληνική κυβέρνηση, επιφυλάσσοντας οφέλη και για την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Kittnmer, επισκέπτεται σήμερα τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και το ΙΤΕ.

Σε άπταιστα ελληνικά ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας ζήτησε να ενημερωθεί για τις λειτουργίες του λιμένα Ηρακλείου, την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας αλλά και το πλάνο ιδιωτικοποίησης του.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ιωάννη Μπρα του ΟΛΗ έγινε παρουσίαση του λιμένα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τουρισμό, την ακτοπλοΐα  και ιδιαίτερα την κρουαζιέρα. Ακολούθησε ξενάγηση στον Επιβατικό Σταθμό, όπου ο κ. Μπρας, ενημέρωσε τον κ. πρέσβη για τις διαδικασίες υποδοχής κρουαζιεροπλοίων και επιβατών στο λιμάνι του Ηρακλείου, τις καινοτόμες δράσεις του οργανισμού για την επαύξηση των εμπειριών των επισκεπτών, την διασύνδεση του πρωτογενή τομέα και του πολιτισμού με τον τουρισμό. Ειδικότερα έγινε ενημέρωση για θέματα ασφαλείας των επισκεπτών και την εφαρμογή του ISPS.

Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος κ. Ιωάννης Μπρας ζήτησε από τον κ. Kittmer να  μεταφέρει το μήνυμα της ασφάλειας και φιλοξενίας της Κρήτης στους Βρετανούς πολίτες.

Χθες ο βρετανός πρέσβης επισκέφθηκε τα Μάλια όπου είχε συζητήσεις για τα προβλήματα που παρουσιάζονται από τη συμπεριφορά των νεαρών συμπατριωτών του, ζητώντας υπευθυνότητα και από τις δυο πλευρές.

Της Έλλης Κοκάλη

Σχόλια