default-image

Για "Σκάνδαλο Σκαφιδαρά" κάνει λόγο ο Γ. Μιχελογιαννάκης

Κρήτη
Για "Σκάνδαλο Σκαφιδαρά" κάνει λόγο ο Γ. Μιχελογιαννάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για "σκάνδαλο Σκαφιδαρά" κάνει λόγο ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος αναφέρεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν και για ένα έργο που στη συνέχεια ρήμαξε.

Όπως αναφέρει:

«Δεκαετία του ΄80 ήταν μια χωματερή.

14 Σεπτεμβρίου του 2002, είχαν δαπανηθεί πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ και είχε μετατραπεί σε ένα πάρκο με τεχνητές λίμνες με πάπιες, με γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, παιδικές χαρές.

Σήμερα ρημαδιό.

Ουαί και αλίμονο αν μας πάρει χαμπάρι η Ευρωπαϊκή Ένωση που το χρηματοδότησε από το δεύτερο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.

Συνεκτιμώντας την ανθρωπιστική κρίση που ζει η πόλη μας, προτείνω τις κατώι 3 ενότητες ανάπτυξης για άμεση χρήση.

1. Ίδρυση κοινωνικού ιατρείου με δυνατότητα ενός απλού ηλεκτροκαρδιογράφου, ενός απλού μηχανήματος μέτρηση ζαχάρου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, ένα απλό σπιρόμετρο, δυνατότητα απλής ψηλάφησης μαστών και προστάτου καθώς και μέτρησης αρτηριακής πίεσης. Στο ιατρείο αυτό να υπάρχει και η δυνατότητα συνταγογράφησης σ αυτούς που δεν έχουν 10 ευρώ για να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους.

2. Κοινωνικό φαρμακείο δυνατότητα του να μπορούν όλοι να μεταφέρουν εκεί τα περισσευούμενα φάρμακά τους.

3. Κοινωνικό πρατήριο ένδυσης-υπόδησης, όλοι να μεταφέρουν εκεί τα σε καλή κατάσταση περισσευούμενα ρούχα και υποδήματά τους που δεν τους χρειάζονται.

4. Κοινωνικό παντοπωλείο, όλοι να μπορούν να μεταφέρουν εκεί το περισσευούμενο ή το προϊόν αντίδρασης πχ από αντίδραση χύνουμε το γάλα στους δρόμους ή πετούμε τα προϊόντα μας σε χωματερές.

5.Κοινωνικό ανταλλακτήριο, ο καθένας να μπορεί να ανταλλάσει κάτι που του είναι περιττό με κάτι άλλο που του είναι χρήσιμο.

Μικρές παιδικές χαρές με κοινωνικές καντίνες όπου το παιδάκι θα μπορεί να αγοράσει σε τιμή κόστους το κουλούρι που του λείπει.

Λυόμενα απλά σπιτάκια που θα λύσουν επιτέλους το πρόβλημα των αστέγων στο Ηράκλειο, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν χρειάζεται θέρμανση.

Την παραπάνω πρόταση την καταθέτω στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου και Γαζίου και είμαι σίγουρος ότι θα βρει ανταπόκριση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News