default-image

Σύλληψη διακινητή παράνομων αλλοδαπών στο Ηράκλειο

Κρήτη
Σύλληψη διακινητή παράνομων αλλοδαπών στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια ακόμη σύλληψη διακινητή μεταναστών, προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου. Συγκεκριμένα χθες το πρωί, στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", 33χρονος από τη Συρία με άδεια παραμονής στην Ελλάδα αποπειράθηκε να βοηθήσει 32χρονη και το ανήλικο παιδί της επίσης από τη Συρία να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στο εξωτερικό.

Όμως τα σχέδια τους χάλασε η παρατηρητικότητα των αστυνομικών του αεροδρομίου. Κατάλαβαν από τις κινήσεις τους πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Έλεγξαν τα έγγραφα  που οι αλλοδαποί τους έδειχναν προκειμένου να αποδείξουν το νόμιμο της διαμονής τους στη χώρα και διαπίστωσαν πως τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι πλαστά.        

Όπως προέκυψε η γυναίκα με το παιδί της ήρθαν από την Αθήνα στην Κρήτη συστημένοι. Πρώτος σταθμός τους ήταν το Ρέθυμνο καθώς εκεί διέμενε ο διακινητής. Από εκεί ήρθαν στο Ηράκλειο για να βάλουν μπρος το σχέδιο της παράνομης φυγής στο εξωτερικό.   

Η 32χρονη που δεν διαθέτει άδεια παραμονής, θα έφευγε με το παιδί της από το Αεροδρόμιο του Ηρακλείου χρησιμοποιώντας τα ταξιδιωτικά έγγραφα της γυναίκας και του παιδιού του Σύριου. Όπως εκτιμάται από την αστυνομία δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Σύριος προέβη σε αυτήν την πράξη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η διευκόλυνση δεν ήταν δωρεάν. Έναντι άνδρας αμοιβής και συγκεκριμένα έναντι 1350 ευρώ και μερικών ακόμη χαρτονομισμάτων σε δολάρια ο διακινητής θα διευκόλυνε την έξοδο τους από τη χώρα. Ο Σύριος πήγε στα γκισέ τσέκαρε τα διαβατήρια, διαβεβαίωσε τη γυναίκα ότι όλα έβαιναν καλώς και στη συνέχεια τα χρήματα πέρασαν στα χέρια του. Τις κινήσεις του αυτές παρατήρησαν οι αστυνομικοί και μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν τόσο ο 33χρονος Σύριος όσο και η 32χρονη  κατέληξαν στα κρατητήρια.       

Η προανάκριση για το περιστατικό συνεχίζεται από το αστυνομικό τμήμα του Αερολιμένα. Σε βάρος του 33χρονου διακινητή και της 32χρονης που προσπάθησε να φύγει παράνομα από τη χώρα θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης. Ο Σύριος όχι μόνο είναι πια αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη αλλά του θα του αφαιρεθεί και η άδεια παραμονής στη χώρα που είχε αποκτήσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News